Wordt je bij het leger afgekeurd op ADHD? Zo nee, kun je het leger in met de WAJONG?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het leger keurde men op de ABOHZIS score die loopt van 1 (perfect) tot 5 ( gediskwalificeerd ). ABOHZIS staat voor: - Algemeen ( Je Algemene lichamelijke gesteldheid) - Boven ( Je bovenste ledematen, armen en handen) - Onder ( Je Onderste ledematen, benen/voeten) - Horen ( Je gehoorvermogen) - Zien ( Je zichtvermogen) - Intellect ( Je intelligentie ) - Stabiliteit ( Je stressbestendigheid) Als een of meer van deze onderdelen hoger dan 2 scoorde werd je deels afgekeurd. 5 was sowieso definitieve afkeur. Of ze nu nog deze methode gebruiken weet ik niet.

ADHD ?..... misschien maar wajong nee als je zou worden goedgekeurd dan heb je meteen geen wajong meer lijkt mij

Dat hangt af van je beperkingen en van de functie die je ambieert. ADHD op zich hoeft geen probleem te zijn, als je maar niet gevaarlijk impulsief bent en je je voldoende kunt concentreren om je werk goed te kunnen doen. Kijk je bijvoorbeeld op de site van de landmacht bij informatie over de medische keuring (zie bron) dan zie je dat zowel bij de psychologische als de medische keuring wordt aangegeven dat als je op grond van het psychologisch of lichamelijk onderzoek niet geschikt zou zijn voor de functie waar je op solliciteert, er besproken zal worden met je of er andere functies zijn die wél mogelijk zijn. Uiteindelijk gaat het om de vraag in hoeverre jouw aandoening je beperkt in de functie die je wilt gaan uitoefenen, en is de landmacht/luchtmacht/marine een werkgever zoals elke andere. Ik zou dus niet weten waarom je als Wajonger daar niet zou kunnen werken. Iemand in een rolstoel kan ook personeelsfunctionaris of administratief medewerker zijn, bij defensie net zo goed als bij een internationale groothandel. Zo ook een ADHD-er: het gaat niet om het bedrijf waar je werkt, maar om de functie die passend moet zijn.

Bronnen:
http://www.werkenbijdelandmacht.nl/n/174/g...
http://www.werkenbijdelandmacht.nl/n/175/p...

ADHD is geen criteria op afkeuring eerder psychologische testen fysieke test. Wil je een hogere rang, bijvoorbeeld officier dan is het belangrijk dat je rustig gedrag hebt. Ik was vroeger ook druk maar heb het tot sergeant geschopt. Je Wajong is niet nodig, je krijgt een soldij voor soldaten en dat loopt op hoe hoger je rang wordt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100