In mijn halfjaarcontract staat dat ik twee maanden opzegtermijn heb. Geldt dit ook als het halfjaarcontract afloopt en je het niet wilt verlengen?

Ik mag er wel vanuit gaan dat het contract verlengd wordt hoewel mijn baas dat niet met zoveel woorden gezegd heeft

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tijdelijk contract eindigt van rechtswege, dat hoef je zelf niet op te zeggen, en dus hoef je strikt genomen ook geen termijn in acht te nemen. Het zou overigens wel netjes zijn als je je contact zelf niet verlengd wil hebben, dat je dit aangeeft bij je baas. Op die manier gaat men netjes uit elkaar en weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Dan ligt het in ieder geval niet aan jou als er misverstanden over ontstaan. En als je niet zeker weet of je baas het contract wel wil verlengen, kan je dat gewoon vragen. Je hebt recht op duidelijkheid, en dat is voor iedereen ook wel zo prettig.

Nee dat hoeft niet hij mag het zelfs een dag van te voren zeggen dat het niet verlengt wordt.

Aan het eind van het halfjaarcontract is er niets meer, behalve als jou een nieuw contract wordt aangeboden. Dus is er aan het eind van dat halfjaar ook geen opzegtermijn.

De opzegtermijn geldt niet. Vergeet je baas op te zeggen of te verlengen en werk je 1 dag door dan heb je een vast contract.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100