Wie weet een rustige baan voor een autiste die goed is in Nederlands en Engels?

De diagnose is bij mij recentelijk op volwassen leeftijd gesteld en nu wordt er door het UWV aangestuurd op een baan in de ICT. Ik dacht zelf aan 'corrector' of 'docent Nederlands aan buitenlanders', maar dit blijkt freelancewerk. Ik vertaal oude Nederlandse handschriften, maar dat is vrijwilligerswerk. Mijn typesnelheid is meer dan 220 aanslagen per minuut. Ik hoor graag of er andere ideeën zijn voor een typische 'alfa'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een familielid van mij vertaalt oude geschriften bij het gemeente-archief. Zij heeft een WAJONG-uitkering, dus wordt wel betaald. Soms moet ze ook dingen inscannen of andere hand- en spandiensten verrichten. Jouw kennis van engels zou ook van pas kunnen komen voor brieven vanuit het buitenland die beantwoord moeten worden en het in het engels te vertalen stadsroutes, die uitgegeven worden. Vraag je werkcoach van het UWV of deze je in contact kan brengen met gemeente-archieven om dit voor te leggen! Succes!

Toch zou ik denken aan iets van kwaliteitscontrole. Je zou eens kunnen kijken naar een baan als softwaretester. Dat is een stuk minder technisch dan het klinkt: je máákt het immers niet, je controleert of het goed werkt en er uitziet zoals het hoort. Bovendien zou je bepaald niet de enige autist in het vakgebied zijn. Ik weet van verschillende projecten/bedrijven waar specifiek mensen met autisme worden ingezet om software te testen. Als het UWV aanstuurt op een baan in de ICT, kun je misschien ook via het UWV om-/bijscholing in die richting krijgen.

Bronnen:
http://www.ordina.nl/Over%20Ordina/Verantw...
http://www.specialisterren.nl/

Ik ken mensen die handleidingen voor software schrijven, mensen die toetsen voor lesmethoden ontwerpen en vertalers van technische handleidingen met een diagnose in het autistische spectrum. Zou dat iets voor jou zijn?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100