Wat houdt PR precies in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Public Relations, oftewel het leggen en onderhouden van externe contacten door een bedrijf of instelling voor re-presentatiedoeleinden.

PR staat voor Public Relations. Public relations (pr) is het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen. Daartoe wordt gebruikgemaakt van interne en externe communicatie om een bepaald publiek te informeren of te beïnvloeden met behulp van tekst, advertenties, publiciteit, promoties en speciale gebeurtenissen. Aan de andere kant heeft pr ook een signaalfunctie om trends en issues uit de buitenwereld op te merken en ernaar te handelen. Het voornaamste doel van pr is het bestendigen of scheppen van een goed imago, en niet verkoop. Pr werkt vooral op basis van imago-onderzoek. De voornaamste gereedschappen van pr zijn beïnvloeding van opinieleiders uit de doelgroep, of direct contact met de doelgroep via eigen media of media van anderen.

Public Relations, dus hoe een bedrijf met communicatie of haar imago omgaat, of Persoonlijk Record.

PR is de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor het bedrijfsleven. Er zijn zelfs PR-medewerkers, die er idd voor moeten zorgen dat het bedrijf een goede band heeft met zijn publieksgroepen (Ggeen doelgroepen). Doe zelf deze opleiding en het is erg interessant. Eigenlijk speelt het bedrijf psychologische spelletjes met je om maar klant te blijven (eigenlijk zit het hele marketing-stelsel zo in elkaar).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100