Ik wil ontslag nemen, maar stel het steeds uit. ik wil geen conflict maar toch op een nette manier ontslag nemen, hoe pak ik dat het beste aan?

Stel het al heel lang uit maar moet het gaan doen. Geen conflict, toch ontslag. Hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

op je werkgever aflopen en het prbleem uitleggen, en 'het' vertellen. Werkt het beste, je moet nooit uitstellen krijg je alleen maar meer problemen van.

Je zegt tegen je werkgever: Ik zie dit werk al een tijdje niet meer zitten, en ik heb het besluit genomen om ontslag te nemen. (Je kunt daarna vertellen waarom je precies ontslag wilt nemen, maar dit moet niet natuurlijk.)

Zorg wel eerst voor zekerheid op een andere baan! Je hebt geen recht op uitkering als je zelf ontslag neemt.

Ik doe de aanname dat het hier om een bijbaantje gaat, dan is een opzegtermijn van een maand gebruikelijk. Als je je ontslag iets ruimer dan een maand vantevoren aangeeft bij je direct leidinggevende plus de reden van je ontslag dan kunnen jullie netjes uit elkaar. Heeft je werkgever ook voldoende de tijd om iemand anders te regelen voor jouw functie. Hoe specialistischer het werk des te langer die termijn om iemand anders te laten regelen is de vuistregel. Voor professionals dus 3 maanden tot een half jaar opzegtermijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100