Ik ben 14 weken zwanger. Mijn half jaar contract loopt tot 31 augustus. Hoe zit het dan met verlenging van mijn contract?

Ik heb dus eerder al een vraag gesteld over het feit dat ik nu in mijn proeftijd zit en ik ook een zwangere leidinggevende heb. Ik heb vanmiddag dus verteld dat ik zwanger ben en ze vond het hartstikke leuk voor me! Nu gaat ze maandag de rayonmanager bellen. Geen idee hoe hij reageert, die ken ik helemaal niet. Maar vanmiddag zei mijn leidinggevende nog dat ik m'n werk heel goed deed en dat ze daar niets op aan te merken had. Maar nu loopt mijn contract tot 31 augustus. Op 18 augustus ben ik al met zwangerschapsverlof. Mag de rayonmanager dan besluiten om mijn contract niet te verlengen op 31 augustus omdat ik zwanger ben? En hoe zit het dan met mijn verlof? Of krijg ik dan een WW uitkering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt dan inderdaad een ww-uitkering aanvragen. Eerst krijg je van het UWV nog een ziekteuitkering tot het einde van je verlof. Dan krijg je een ww-uitkering.

Ten eerste gefeliciteerd !! Aangezien je op 18 aug. met zwangerschapsverlof gaat, en je contract 31 augustus afloopt, denk ik inderdaad dat hij je contract niet hoeft te verlengen. Als je je werk inderdaad goed doet enz, dan denk ik dat ze het wel gewoon doen hoor, maar hij is het niet verplicht!!! Succes

Ook van harte gefeliciteerd. Nee, ze zijn het zeker niet verplicht. Ik had ook een collega met hetzelfde verhaal en daar is het contract toen niet van verlengd, maar ze is later wel weer aangenomen op 0 uren contract omdat het zo'n ''goeie'' was. Dus idd maar even afwachten en hoipen op een beetje geluk.

Ja dat mag hij. En gezien het hem veel geld gaat kosten als hij je contract verlengd zou ik er maar op rekenen dat deze niet verlengd wordt. Als je je werk goed doet maak je wel weer kans om opnieuw aangenomen te worden als je weer beschikbaar bent om je diensten te kunnen draaien.

Van harte gefeliciteerd! Ik ben zelf p&o medewerker en een tijdelijk contract loopt gewoon van rechtswege af. Er hoeft dus geeneens een reden te zijn. Maar ze mogen je niet ontslaan omdat je zwanger bent. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100