Als je te maken krijgt met een collega van je contactpersoon, die je (nog) niet persoonlijk kent. Wat is dan de juiste aanhef?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geachte heer, of, Geachte mevrouw, Toegevoegd na 2 minuten: En als je die te spreken krijgt dan zeg je bijvoorbeeld: Goedemiddag,

Geachte heer, mevrouw, mejuffrouw,<<

Ik zou zeggen: dat hangt een beetje van de bedrijfscultuur af. En van de relatie die jij met het bedrijf hebt. In sommige bedrijfstakken gaat het veel formeler toe dan in andere. Als je weet dat men binnen het bedrijf heel informeel met elkaar omgaat (b.v. bij een reclamebureau of maatschappelijke organisatie), dan zou ik gewoon "Beste X" als aanhef kiezen. Wanneer het b.v. om personeel van een bank of andere grote onderneming gaat, zou ik "Geachte heer/mevrouw" gebruiken. Ook het tweede punt dat ik bovenaan noemde, speelt mee. Als je zaken met elkaar doet "op basis van gelijkwaardigheid" ga je makkelijker informeel met elkaar om dan wanneer je afhankelijk van het bedrijf bent, b.v. als leverancier. Kortom, het is vooral een gevoelskwestie en er bestaan geen strikte regels voor.

Ik begin dan met Beste ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100