Wat kan ik doen om rustiger te worden en mijn angst onder controle te krijgen?

Ik moet straks aan het werk in de nachtdienst.
Het werken 's nachts is het probleem niet,maar ik moet routes rijden in de bedrijfsauto.
En daar ligt mijn probleem.
Ik ben al tijden erg angstig om te rijden,maar ik heb mezelf er toe gedwongen om deze diensten te gaan draaien.
Het is avonds rustig op de weg en kan het rustig aan doen zonder in benarde situaties terecht te komen zoals files en of andere dagelijkse ergernissen op de weg.

Nu heb ik nog ander half uur te gaan,en ik begin het al te voelen in mijn onderbuik.
Ik ben erg onrustig en kan alleen maar denken wat er fout kan gaan.

Het is erg tegen strijdig,aan de ene kant denk ik ik kan wel,maar dan tegelijkertijd word ik meer angstiger en onrustiger.

Wat kan ik doen om straks toch rustig aan het werk te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je denkt dat je onrust gevaar kan veroozaken moet je kijken of iemand je kan brengen maar als je denkt dat jehet kan moet je het doen zo kom je ook meschien van je angst af

Maak gebruik van helpende gedachtes bij zulke situaties dus denk maar is het echt zo erg. Is mijn angst niet een beetje overdreven en denk aan dingen die goed kunnen gaan

Je kan nog een keer rijlessen nemen, niet om te leren rijden natuurlijk, maar om wat meer rijervaring op te doen. In een lesauto kan nauwelijks iets gebeuren, de instructeur let ook op!

Neem een paar rijlessen in het donker er zal vast wel een rijschool zijn die een paar keer met je wil gaan rijden om een uur of 12 s'nachts het is misschien wat duurder maar het zal je vertouwen zeker kunnen sterken.

Probeer rationeel te blijven denken! Je gedachtes beïnvloeden je gevoel. Als je allerlei enge dingen gaat bedenken wat er allemaal wel niet fout kan gaan, zul je je angstig en onzeker voelen. Vraag jezelf af, als zo'n gedachte in je opkomt, is het waar wat ik denk? Vaak zul je merken dat dit niet het geval is en je deze gedachte weer kunt laten gaan. Buig het om in iets positiefs. Dus niet: o jee, dit is heel gevaarlijk, ik krijg vast een ongeluk! Maar: het is niet bewezen dat 's nachts rijden gevaarlijk is en er meer ongelukken gebeuren. Ik kan goed rijden en het is fijn dat ik deze diensten kan draaien. Let tijdens het rijden op je ademhaling. Porbeer laag te blijven ademenen, dus vanuit je buik. Succes! Je kan het!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100