Hoort een baas dit niet te betalen?

Als bijbaantje werk ik in een supermarkt. Nu wil de baas dat we elke dag 's ochtendsvroeg een kwartier eerder op het werk zijn ivm de veiligheid. dit krijgen wij niet uitbetaald. Mag een baas dit eisen maar niet uit te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij niet, maar ga anders even naar het Juridisch Loket. http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

Nee absoluut niet! Ik denk niet dat je per kwartier betaalt word. Maar het is zeker niet de goede volgorde!

Ik moet ook een kwartier voor wektijd aanwezig zijn en krijg dit ook niet betaald maar ik ben schoonheidssecialiste dus is het slim om even in je cao en arbeidaovereenkomst te kijken.

Ik vindt dit moeilijk te beantwoorden, omdat het geven en nemen is, hiermee bedoel ik, hoe is het gesteld als je een keer te laat kom door b.v gladheid of verslapen, doet U baas daar moeilijk over, of houd de baas daarvoor loon in ? Hoe is het als je onder werktijd naar de dokter of tandarts moet ? Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen. Als het zo is dat je baas alles alleen maar in zijn voordeel wil, dan zijn er inderdaad wel bedenkingen. Het is geven en nemen en hoe het op je werk met de bovengenoemde zaken gesteld is, kan ik moeilijk beoordelen. Toegevoegd na 21 minuten: Was bijna vergeten om een antwoord te geven op je vraag. Als je baas alles wil in zijn voordeel, dan zou ik samen met mijn collega,s mijn baas hierover aanspreken en hem duidelijk maken dat niemand voor niets hoeft te werken, en dat het zonder beloning ( loon ) niet zo kan.

Ligt voornamelijk aan je CAO. Ik moet bijv. een kwartier vóór en een kwartier ná 'beschikbaar' zijn.

Een kwartier hoeft vaak idd niet betaald te worden... Kijk in je cao

Je werkgever kan van je eisen dat je eerder aanwezig bent. Dit om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk klaar bent op de tijd dat je moet beginnen. Denk bv aan eerst omkleden of je haren kammen voordat je de winkel in stapt. Een kwartier is ruim, waarschijnlijk willen ze zeker weten dat iedereen op tijd is.

Heel vaak heb je ook een half uur pauze. 15 minuten voor het werk en 15 minuten na het werk maakt een half uur. Of je nou die half uur betaald krijgt en je pauze niet of andersom, maakt het voor jou niet uit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100