Hoe kan je een directie (school) duidelijk maken dat ze veel dingen verkeerd aanpakt?

brengt leerkrachten in diskrediet bij ouders, zet leerkrachten tegen elkaar op via e-mail,...

Toegevoegd na 1 uur:
ik ben leerkracht basisonderwijs

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is best lastig. Ik denk dat het goed is om met haar te praten hierover. Aan de hand van enkele voorbeelden duidelijk maken wat een effect haar manier van communiceren voor effect heeft. Ze haalt hiermee zichzelf onderuit. Zo ga je namelijk niet om met je teamleden. Als er dingen over de leerkrachten te bespreken zijn dan hoort de directie (als eerste en goede voorbeeld!) dit niet met anderen te doen maar met de personen zelf. Laat haar weten dat ze zichzelf hiermee in een slecht daglicht zet. Wat denken die ouders van haar als ze over haar medewerkers op die manier roddelt? Dat is niet goed voor haar en dat moet ze dus weten. Wat niet werkt is haar te vertellen wat ze allemaal fout doet. Dan schiet ze vast in de verdediging en kom je niet waar je zijn wilt: dat ze inzicht krijgt in het effect van haar manier van doen. Best lastig maar wel noodzakelijk. Doe je dit niet en laat je het voor wat het is, dan hebben zowel de leerkrachten, de directrice als jijzelf hier alleen maar last van. Het vraagt moed maar als je de boodschap op de juiste manier brengt, bij jezelf houdt en wat het met jou doet en wat jij dan denkt als je dat hoort, dan kom je als het goed is in gesprek hierover. Denk er even goed over na hoe je dit gaat doen en welke recente voorbeelden je hebt die jij ZELF hebt gehoord. Niet van horen zeggen want dat kan anders zijn dan die persoon vertelt. Ieder heeft zijn eigen beleving van iemand en van wat iemand werkelijk zegt. Succes!

Bronnen:
www.zorgzaamcommuniceren.nl

Door het uit te leggen wat ze wel kan doen

Gesprek aanvragen input leveren met concrete voorbeelden

Door een brief te schrijven met een duidelijk verhaal. Uiteraard vragen naar een reactie

Bij iedere school in het basisonderwijs dient (wettelijk) een ouderraad te zijn ingesteld. Daar kan je jouw grieven kwijt.....

Spreek je als leraar? Basisonderwijs, middelbaar, hoger onderwijs?

Nare zaak! Eerst zelf aankaarten bij de staf en/of directie! Indien niet mogelijk of gepasseerd station dan naar vertrouwenscontactpersoon, bovenschoolse directie, bestuur of evt. Vakbond. Ook de schoolinspectie/schoolinspecteur kan soelaas bieden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100