Pauzes als uren bij uitzendwerk..

Ik werk bij een bedrijf dat een uitzendbureau heeft ingeschakeld om mij in dienst te hebben.
Hierbij, omdat ik langer dan vijf uur werk op een dag, heb ik recht op pauzes.
Horen die pauzes meegeteld te worden met werkuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent dus in dienst van het uitzendbureau en niet van het bedrijf. Er zijn enkele afwijkingen (die ik zo niet kan beoordelen in uw situatie) maar in de Arbeidstijdenwet is geregeld dat als uw dienst langer dan 5,5 uren is (maar korter dan 10 uren) dat u dan minimaal 30 minuten pauze-recht heeft. Kan dus ook twee keer 15 min. zijn. Bij veel bedrijven worden de koffie- en theepauze doorbetaald (en duren meestal maximaal 10-15 minuten) Nogmaals, ik kan niet beoordelen of jouw situatie tot de uitzonderingen behoort, maar vraag bij het uitzendbureau naa de CAO uitzendwerk, of kijk in je arbeidsovereenkomst. Komt je er niet uit dan moet ik je doorverwijzen naar een vakbond, het bureau voor rechtshulp of (bij vermoeden van overtreding van de Arbeidstijdenwet) de Arbeidsinspectie.

hangt er vanaf hoe een en ander is omschreven in de CAO of in je contract. Bij veel werkgevers is het zo dat de verplichte pauzes onder eigen tijd vallen. Het is dus helemaal niet vanzelfsprekend dat je in de pauzes doorbetaald krijgt.

Vanaf 5.5 uur werken op een dag hoor je een eetpauze te hebben van een half uur. Dit is altijd je eigen tijd, en je uitbetaalde werktijd zal dan dus 5 uur bedragen. Vergelijk iemand die van 9.00 - 17.30 werkt. Deze persoon is 8.5 uur aanwezig op het werk, maar krijgt 8 uur uitbetaald.

pauzes korter dan 12 minuten worden normaal gesproken doorbetaald. bij werkzaamheden langer dan 4 uur is men verplicht minimaal een pauze van 15 minuten te nemen. Hiervan kan afgeweken worden in bedrijfsspeciefieke cao's, dit mag alleen er in staan als er zwaar wegende factoren zijn om van de wettelijke minimum regeling af te wijken.

in de abu cao (algemene bond uitzend buros)staat vermeld dat pauzes niet doorbetaald worden maar daar mag wel van afgeweken worden ik geef je de wijze raad vraag een boekje met de hele cao aan bij de abu kost iets van 10eu maar die verdien je zeker terug met wat het uitzend buro je te weinig betaald

Pauze is en blijft je eigentijd. Je werk 5 uur en je hebt recht om een halfuur pauze te nemen. Dus ben je 5,5 uur op je werk

Het recht op een pauze betekent dat je je werk neer mag leggen en dat de werkgever je niet mag dwingen door te blijven gaan [uitzonderingen daargelaten indien het werk de pauze niet toelaat]. Het betekent niet dat de werkgever je voor die pauze moet betalen. Soms zijn daar binnen het bedrijf afspraken voor [bijv 's ochtends en 's middags een kwartiertje koffiepauze die doorbetaald wordt], maar doorgaans geldt dat alleen de werkelijk gewerkte uren uitbetaald worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100