Moet je het gewicht van een (bubbeltjes)envelop of doos bijtellen bij de portokosten?

Ik bereken altijd de prijs van een te verzenden boek of dvd aan de hand van het gewicht van het artikel (geen pakketpost, gewoon brievenpost). Maar de (bubbeltjes)envelop of de doos waarin ik het artikel stop heeft ook een gewicht. Moet ik dit gewicht bij de portokosten van het boek of de dvd erbij tellen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Via de site van PostNL word ik niet veel wijzer, vandaar dat ik hier de vraag stel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het gewicht is inclusief verpakking. Het hele pakket wordt gewogen en dan pas gefrankeerd. Mocht je het pakket zelf hebben gefrankeerd, dan zal er worden gekeken of dat voldoende is in relatie tot het totaalgewicht. Het eventuele tekort aan frankering zal aan jou worden doorberekend indien jij, als afzender, bekend bent. Wordt dit aan de hand van het pakket niet duidelijk, dan zullen deze kosten op de ontvanger worden verhaald, tenzij deze het pakket weigert.

Dat is geen kwestie van moeten. Jij verzendt kennelijk zaken aan iemand die jou daarvoor betaalt. Op het moment dat jij de volledige zending bij PostNL aanbiedt voor verzending betaal je de prijs die bij het formaat en gewicht behoren. Of je dit ook zo wil doorberekenen aan anderen is in principe een vrije keuze, maar het kan handig zijn dit wel te doen, gewoon om 1 lijn te trekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100