waarom is de ene Ambulance oranje-wit, en de andere geel-rood-blauw?

Het valt me op dat er zowel witte (met oranje) ambulances rond rijden, als Gele met blauw en rood. wat is het verschil en waarom is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt aan de regio, ze kunnen verschillende kleuren hebben. Toegevoegd na 1 minuut: Die onderste rijdt in de regio Amsterdam.

Bronnen:
http://www.hulpverleningsforum.nl/index.ph...

Naar mijn mening zou dit niet moeten kunnen. Er is een huisstijl voor politie-, brandweer en ambulancevoertuigen. Zoek op internet maar eens het 'Handboek ambulancestriping', dan zul je zien dat de kleur en plaatsing van de strepen, lettertype, opschriften enz. tot in detail zijn vastgelegd. De onderste ambulance heeft niet de gewenste huisstijl terwijl die toch al in 1998 is ingevoerd. Van de bronsite: "Ambulance huisstijl In 1993 is de nieuwe huisstijl voor de politie ingevoerd. In 1998 volgde de introductie binnen de brandweer en ambulancesector, met als doel een optimale herkenbaarheid. Toegespitst op de ambulancesector kan worden vastgesteld dat, zowel door het beeldmerk als door de opvallende ´striping´ op de dienstvoertuigen, het publiek in één oogopslag weet dat men met een ambulancevoertuig van doen heeft. Gelet op ondermeer de bijzondere taken en bevoegdheden van deze sector is dit van groot belang. Handhaving Handhaving van de huisstijl blijft een continu punt van aandacht. De huisstijl is auteursrechtelijk beschermd. De ontwerper heeft het auteursrecht overgedragen aan de Staat. Alleen de ambulancesector mag gebruik maken van de ambulancestriping. Derden mogen zonder toestemming van het ministerie van Veilgheid en Justitie geen gebruik maken van de ambulancehuisstijl. Doen zij dat toch, dan is er sprake van een inbreuk op een merk- en/of auteursrecht van de Staat."

Bronnen:
http://www.ambulancestriping.nl/89_handhav...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100