Hoeveel beroepschauffeurs zijn er in Nederland?

In vervolg van een vorige vraag, zoek ik nu naar cijfers over het aantal beroepschauffeurs in Nederland.
Op een forum ben ik in een discussie beland waarin een koppig persoon probeert te ondermijnen dat van 8 op de 145 chauffeurs betrokken bij een ongeval, een beroepschauffeur is.
De beste persoon vraagt nu echter hoeveel van de rijbevoegde bevolking in Nederland beroepschauffeur is.

Toegevoegd na 1 minuut:
P.S.; Zelf lijkt het me vrij irrelevant, maar om toch de gemoederen op dat forum te bedaren had ik graag geantwoord. Als ik wist waar ik de cijfers kon vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verbaast me niet, dat je die cijfers niet kunt vinden. Dat is ook bijna onmogelijk, omdat je met "beroepschauffeur" alle kanten uit kunt. Want wie vallen daar allemaal onder? Touringcar-chauffeurs die alleen 's zomers rijden? Mensen met een parttime baantje die 2 uur per dag in een Conexxion-busje kinderen naar en van school brengt/haalt? Iemand die in een meubelwinkel werkt, en 1 dag per week met een vrachtwagen meubels naar klanten brengt? Een freelance koerier, die met een piepklein bestelautootje pakjes rondbrengt? De chauffeur van een vuilnis- of verhuisauto? Om er iets meer over te kunnen zeggen, is er maar één mogelijkheid en dat is naar eigen inzicht andere cijfers (die wel bekend zijn) een beetje te combineren. Hier wat gegevens: "In de sector Transport en Logistiek werken ongeveer 160.000 werknemers als chauffeur, koerier, in het warehouse of op kantoor." http://www.fnvbondgenoten.nl/mijnbranche/branches/transport_en_logistiek/ Hier iets over beroepenclassificatie: diverse pdf's te downloaden. Je kunt er lezen dat bestuurders van vrachtauto's, autobussen, bestelauto's, verhuizers en bezorgers verschillende beroepen zijn. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/methoden/classificaties/overzicht/sbc/2010/default.htm Hier nog een interessante link over voertuigen. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70071ned&D1=0,3-8,12,39-45,665-671&D2=a&D3=0,l&HDR=T&STB=G1,G2&VW=T Diverse bronnen op internet geven aan dat er 8 miljoen auto's zijn. In bovenstaande link staat 10 miljoen, maar dat komt waarschijnlijk omdat motoren en zelfs scooters, en landbouwtrekkers worden meegerekend. Daar is ook te vinden dat het aantal vrachtauto's en bussen 200.000 is, en het aantal bedrijfsvoertuigen 1 miljoen. Misschien helpen deze gegevens je iets verder? Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100