Waarom zie ik zoveel vrachtwagenchauffeurs seinen met groot licht?

ik erger me er kapot aan

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal groeten ze dan een chauffeur aan de andere weghelft. Collega of iemand waarmee die praatte via de radio. Kan ook zijn als een andere vrachtwagen hem inhaalt ofso!

Als een vrachtwagen een andere vrachtwagen inhaalt seint de ingehaalde als de ander hem voorbij is. Dan weet hij dat hij weer naar rechts kan, de afstand is wat lastig in te schatten in de rechterspiegel. De vrachtwagen die inhaalde zal als dank daarvoor even met zijn richtingaanwijzers bedanken. (vroeger links/rechts tegenwoordig steeds meer ff wachten en dan rechts dit ivm met auto's die denken dat de vrachtwagen dan weer naar links komt, zuid europeesche chauffeurs zijn wat royaler met die signalen)

Lastig in te schatten of je de ingehaalde vrachtauto helemaal voorbij bent, je moet op je rechter buitenspiegels vertrouwen, je kunt niet schuin achter je kijken. Je krijgt groot licht van de ingehaalde vrachtwagenchauffeur als er ruimte is om weer naar de rechter rijstrook te gaan. Wel zo veilig dus en collegialiteit van chauffeurs onderling. Bovendien duurt zo de inhaalmanoeuvre minder lang, hoef je je minder lang kapot te ergeren en komen de spullen die jij in de winkel wilt kopen toch veilig en op tijd op de plaats van bestemming. Of heb je een beter plan?

Omdat jij aan het spookrijden bent en ze jou aan het waarschuwen zijn! Hier rijden we nog steeds rechts he Mickeyboy!

ten eerste als collegaas inhalen en ze zijn er voorbij dan geven ze een seintje.en verder om medechauffeurs te groeten.er zijn heus wel goede mensen onder de chauffeurs.maar hufterig gedrag komt ook bij de personenwagens heeeeeeel veel voor.

Ja, en ik rijd dan bijvoorbeeld op een auto met zware laadkraan, en alle chauffeurs met laadkraan groeten elkaar, ook LZV-chauffeurs, zwaar transporttrekkers en kippers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100