Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie heeft hier nou voorrang?

Voorrang tussen nummer 2 en 3 is onduidelijk naar mijn mening, volgens de theorie zou de bus voor mogen op nummer 3 (scooter)

Nummer 3 heeft haaientanden alleen deze betekenen: geef voorrang aan kruisende bestuurders. Naar mijn idee begeeft de bus zich op de zelfde weg als nummer 3 en zou dus rechtdoor op dezelfde weg gaat voor gelden waardoor nummer 3 voor zou mogen.

Picture for question
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Vervoer
5.5K
SentWierda
4 jaar geleden
Komt deze theoretische situatie ook ergens in het echt voor?
Zo ja, hoe zit het dan met de straatnamen? Gaat straatnaam 1 rechtdoor of afbuigend naar 2?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

1,2,3
1 komt van rechts ten opzichte van nummer 2. En zij gaan voor aangezien nummer 3 haaientanden heeft.
Nummer 2 gaat altijd voor aangezien deze geen haaientanden heeft. rechtdoorgaand verkeer gaat voor indien het een gelijkwaardige weg is. In dit geval dus niet.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 20 augustus 2019 19:54: tekst
4 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Bedankt voor je reactie, Haaientanden regelen toch de voorrang tussen kruisend verkeer? De bus en nummer 3 bevinden zich op dezelfde weg dus regelen de haaientanden niet de voorrang tussen deze twee toch?
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Nee, 1 en 2 zijn op dezelfde weg.
Dit is mijn vakgebied. De vraagsteller heeft gelijk: 1 gaat eerst voor (komt van rechts t.o.v. 2 en bevindt zich op de kruisende weg t.o.v. 3, die hem voorrang moet verlenen (haaientanden). 2 en 3 bevinden zich op dezelfde weg en dan geldt art. 18 RVV: afslaande bestuurders laten rechtdoorgaand verkeer voorgaan, ondanks de haaientanden, die inderdaad betekenen dat voorrang verleend moet worden aan bestuurders op de kruisende weg (dus niet op dezelfde weg). Dus na 1 mag 3 en dan 2.
(Lees meer...)
4 jaar geleden
HeerVoldemort
4 jaar geleden
Pijnlijk dit vakgebied.
Hoe kan 2 en 3 zich op dezelfde weg bevinden als er een OB711 bord staat bij bestuurder 1? Dan zitten 1 en 2 toch op dezelfde weg?
En dan krijg je 1 mag eerst, rechtdoor op dezelfde weg eigenlijk. Dan 2, want die slaat af. Dan 3.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding