Wie heeft hier nou voorrang?

Voorrang tussen nummer 2 en 3 is onduidelijk naar mijn mening, volgens de theorie zou de bus voor mogen op nummer 3 (scooter)

Nummer 3 heeft haaientanden alleen deze betekenen: geef voorrang aan kruisende bestuurders. Naar mijn idee begeeft de bus zich op de zelfde weg als nummer 3 en zou dus rechtdoor op dezelfde weg gaat voor gelden waardoor nummer 3 voor zou mogen.

Weet jij het antwoord?

/2500

1,2,3 1 komt van rechts ten opzichte van nummer 2. En zij gaan voor aangezien nummer 3 haaientanden heeft. Nummer 2 gaat altijd voor aangezien deze geen haaientanden heeft. rechtdoorgaand verkeer gaat voor indien het een gelijkwaardige weg is. In dit geval dus niet.

Toegevoegd op 20 augustus 2019 19:54: tekst

Dit is mijn vakgebied. De vraagsteller heeft gelijk: 1 gaat eerst voor (komt van rechts t.o.v. 2 en bevindt zich op de kruisende weg t.o.v. 3, die hem voorrang moet verlenen (haaientanden). 2 en 3 bevinden zich op dezelfde weg en dan geldt art. 18 RVV: afslaande bestuurders laten rechtdoorgaand verkeer voorgaan, ondanks de haaientanden, die inderdaad betekenen dat voorrang verleend moet worden aan bestuurders op de kruisende weg (dus niet op dezelfde weg). Dus na 1 mag 3 en dan 2.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100