Wat is het verschil tussen diesel en kerosine?

Het schijnt vrijwel hetzelfde te zijn, chemisch gezien (ik heb het dus *niet* over de belastingen en accijnzen).

Kan ik kerosine in mijn dieselauto doen? Kan een vliegtuig op diesel vliegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil zit hem in de vluchtigheid (verdampingstemperatuur) van de verschillende brandstoffen. In een distillatiecolom (tijdens het distilleren van ruwe olie)worden de brandstoffen opgevangen en gescheiden op hun vluchtigheid. Kerosine is meer vluchtig dan diesel dus zal ook hoger in de colom van de distillator komen. Het hoogste in de colom is LPG en het laagste is het residu (teer) Dmv. een katalisator kan uit het residu (teer) nog benzine worden gewonnen. (kraakbenzine).Het lijkt mij niet verstandig om kerosine in je dieselauto te gebruiken omdat dit net als benzine vluchtiger is. Evenmin heb ik nimmer een vliegtuig aan de dieselpomp zien hangen omdat diesel een te hoge viscositeit heeft en niet optimaal verbrandt zal worden in een motor welke ontworpen is voor kerosine.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Destillatie

Diesel, kerosine en Jetfuel (JP4) lijken erg op elkaar. Ja, je dieselauto loopt ook op kerosine, maar dat geeft geen voordelen. Behalve misschien als het héél erg koud is. Diesel gaat dan vlokken. Een scheut kerosine helpt dan...

Bronnen:
http://www.toad.net/~jsmeenen/fuel.html

Qua samenstelling is de diesel wat vetter. Je kunt gerust kerosine in je auto doen, alleen krijg je dan meer rookontwikkeling. Omgekeerd kun je geen diesel in een vliegtuig doen. Diesel is dan ook zwaarder dan kerosine.

Kerosine is iets schoner dan diesel. En toch goedkoper als diesel..

Diesel is diesel en kerosine is petroleum.