Ben je met stalen boot veilig op het water met onweer?

Wij hebben een stalen boot met deuren als afscheiden tussen kombuis en het tent gedeelte . Hoe veilig zijn we op het water met onweer ?

Toegevoegd na 27 minuten:
Amadea ik begreep uit jouw antwoordt niet helemaal of we op de boot wel of niet veilig zijn met onweer. Als er onweer dreigt gaan we zo snel als mogegelijk aan wal liggen. Het andreaskruis is het hoogste punt op de boot

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zo veilig als in een auto, zolang jij niet het hoogte punt bent op de boot is er weinig te vrezen.

Ga bij waarschuwingen via het weerbericht met de melding ‘kans op onweer’ niet varen met een open boot of surfplank en ga niet zwemmen. Wordt u door onweer overvallen, probeer dan direct aan land te komen. Verlaat zo snel mogelijk het water en zoek een veilig heenkomen. Mocht er geen schuilplaats in de buurt zijn, blijf dan op minstens drie meter afstand van elkaar. Blijf uit de buurt van metalen constructies. Die kunnen direct (aanraking) of indirect (nabijheid) de bliksem naar u toe leiden. Hurk neer en omvat de knieën met uw armen, houd uw hoofd omlaag en vermijd aanraking met de grond zoveel mogelijk. Open boot en surfen Open boten, ook al zijn deze van metaal, bieden geen enkele bescherming. Erger nog, ze zijn levensgevaarlijk tijdens onweer.

Bronnen:
http://www.bliksem.nl/themabladen/thema_on...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100