Is een zeppelin ook een vorm van luchtballon?

Je hebt verschillende soorten luchtballon (gas, hete lucht). Maar is een zeppelin ook een soort luchtballon, of behoort de zeppelin tot een aparte groep luchtvaartuigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee een zeppelin is een luchtschip geen luchtballon. https://nl.wikipedia.org/wiki/Luchtvaartuig Toegevoegd na 1 uur: Luchtvaartuigen: Vliegtuig (een helikopter is ook een vliegtuig) Zweefvliegtuig Luchtschip -zeppelin -blimp -halfslap, halfstar of halfstijf luchtschip, Luchtballon -hete lucht -gas Toegevoegd na 1 uur: Een luchtschip is net als een ballon lichter dan lucht, maar vliegt op motorkracht en is gestroomlijnd, en is dus veel minder afhankelijk van de wind dan een ballon.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Luchtschip

Het taalgebruik wordt makkelijk onnauwkeurig; daarom -een luchtballon en een zeppelin zijn allebei luchtvaartuigen die lichter zijn dan lucht. Het verschil is, dat een zeppelin rigide is (een inwendig skelet heeft), terwijl een ballon 'slap' is. Een ballon zakt in elkaar, een zeppelin niet, als je de vulling er uit haalt. Zeppelins worden normaal gesproken gevuld met gas (waterstof en helium); ballonnen kunnen gevuld worden met gas of met warme lucht.

Nee, absoluut niet. Een luchtballon kan omhoog en omlaag worden gestuurd, maar kan verder alleen maar met de windrichting op die hoogte mee gaan. Een zeppelin kan middels de aandrijving (propeller) en door het roer zelf een richting kiezen om naar toe te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100