Mag ik als 17 jarige met mijn B rijbewijs een proefrit maken met een auto bij de garage?

Ik neem aan dat ze naar je rijbewijs vragen als je een proefrit wilt maken bij de garage. En als ze dan zien dat ik nog geen 18 ben, moet dan een van de personen die op mijn begeleiderspas staan er naast zitten tijdens de proefrit? Of mag je pas een proefrit maken als je 18 jaar bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag niet zelfstandig rijden voor je 18de dus ook geen proefrit. Er zal dus een begeleider mee moeten maar kan ook goed begrijpen dat een garage dat niet toe staat

Je mag niet rijden op de openbare weg of zonder begeleider. Maar de garage zal ook willen verkopen, dus er zal een manier gevonden worden zodat je wel kunt proefrijden. Het beste is dat iemand welke op de begeleiderspas staat de proefrit aanvraagt. Dan breng je garage en je zelf zo min mogelijk in problemen. Als je eerlijk naar de garage stapt dat je graag een proefrit wil maken, dan komt de garage wel met een oplossing. Wel dient je wel voldoende geld heb om de auto te kopen. Dus een proefrit in een zeer luxe dure auto zal er niet inzitten. Een proefrit is net als alle andere autoritten en valt onder dezelfde regels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100