Wat is in mijn geval goedkoper, een auto kopen of met de brommer/bus/trein gaan?

Ik ben in het bezit van een brommer, met een 4 liter tank. Hij rijdt niet echt zuinig, maar hoeveel hij precies verbruikt weet ik niet (het is een 45 km brommer). Nu komen de koude(re) dagen er aan, en ga ik 35 km verderop stage lopen. Nu weet ik dat een brommer relatief goedkoper is dan een auto wat betreft benzine, maar nu twijfel ik toch wat goedkoper is in de winter.

Als ik naar mijn stage ga, zal ik de bus (32,- euro retourtje per week) of de trein (24,80 euro retourtje per week) kiezen, en totaal per week zo'n 68 km met mijn brommer rijden.
Wanneer ik dus alles met de brommer doe, rijd ik zo'n 210 km per week.
Wanneer ik alles met de bus doe, circa 44 euro per week
Wanneer ik alles met de trein doe, circa 50 euro per week

Natuurlijk zit ik liever warm, zodat ik niet elke dag minimaal een half uur tot een uur op de brommer hoef, maar ik vraag me af wat nu voordeliger is, en of het héél veel scheelt of ik nou met de auto ga, of met de bus/trein of brommer? Ik wil graag een klein, goedkoop autootje, ik heb nog niets op het oog.

Als er meer informatie nodig is geef ik die graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als eerst wat wel van belang is is de kosten van de brandstof voor de brommer. Je geeft aan een 4 liter tank te hebben dus komt neer op 4x €1.74 (ongeveer) = €6,96. De vraag is hoeveel km rijdt jij met 1 volle tank? Er van uit te gaan dat jou brommer gemiddeld met een volle tank 52 km kan rijden berekend 1:13 je zegt 210km per week te rijden l. Dit zou betekenen dat je 4x €6,96=€27,84 gemiddeld per week verbruikt met de brommer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100