Als ze weten dat auto's zuiniger zijn als ze 130 rijden waarom maken ze dan niet alle snelwegen 130 ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat deze veronderstelling niet klopt. Buiten het feit dat het verschilt per auto zijn de meeste auto's het zuinigst als ze 90 rijden. De maximum snelheid is dan ook niet relevant. Je kan er immers voor kiezen op snelwegen met het vrachtverkeer mee te rijden om zuiniger uit te zijn. Belangrijke redenen om de snelheid op buitenwegen niet aan te passen van 80 naar 90 zijn: * veiligheid (langere remweg) * geluidsoverlast (meer decibel productie) En ondanks het feit dat dit ontkent wordt vind de overheid het niet erg als auto's meer verbruiken want dat levert allemaal extra geld op. 70% van de benzine prijs is immers accijns en btw

Klopt niet. Je gaat uit van een veronderstelling die niet bewezen is. Sneller rijden is meer energie. Meer energie is meer verbruik, daar kom je niet om heen.

Niet alle auto's rijden zuiniger bij een snelheid van 130km/h, de meeste zelfs niet bij 120km/h. De invoering van deze snelheden heeft niets te maken met een lager brandstofverbruik maar meer met het gedrag van mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100