Is een adequaat 'weeralarm' in ons zeeklimaat wel mogelijk?

Ik hoor zojuist dat de gehele ring van A.dam dramatisch vaststaat door heftige sneeuwval. Geen enkele voorspelling/waarschuwing daarvan vernomen vandaag....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om 15.30 uur werd op het nieuws aangekondigd thuis te blijven i.v.m. zware sneeuwval. Vooral aan de kustprovincies. Wat denkt iemand die aan het werk is...."Laat ik maar iets eerder vertrekken" en tot zijn verbazing denken er meer zo over en om 16.00 uur zit alles vast!! Soms denk ik dat je meer schade aanricht met het verkondigen van een weeralarm dan wanneer je het op zijn beloop laat.

Als er een weeralarm was afgegeven lag heel Nederland plat; in ieder geval veel kantoren en bedrijven. Dus ook die kantoren en bedrijven waar geen sneeuw is gevallen vandaag. De keus blijft dus moeilijk, wel of geen alarm. Je zou dus kunnen zeggen dat een adequaat alarm niet mogelijk is omdat er niks zo veranderlijk is als het weer in Nederland.

Weeralarmen zijn gebaseerd op de weersvoorspellingen....lees dus weers.....voorspellingen. Een voorspelling is een voorspelling en geen vaststaand feit. Er is niks zo veranderlijk als het weer. Nee, het is dus niet mogelijk om een adequaat weeralarm in Nederland af te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100