Waarom rijden wij nog steeds op banden die lek kunnen gaan?

Geweldig!Mensen kunnen golfen op de maan, sondes scheren naar Mars, USA heeft Barrack Obama. Maar dat kunnen we niet...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lekarme fietsbanden bestaan reeds.(zie onderstaande vraag).Lekarme autobanden zijn er ook ,deze hebben aande binnenkant een afdichtende gel,die gaten tot 5 mm. dicht,hetgeen volgens Continental betekent dat 85% van alle lekke banden hiermee tot het verleden behoort. De band past op een normaal wiel en er hoeft geen bandenspanningcontrolesysteem te worden geïnstalleerd: wel raadt de bandenfabrikant aan het rubber regelmatig op beschadigingen door bijvoorbeeld spijkers of schroeven te controleren. Drie of vier keer zo’n ‘lek’ zou echter geen probleem moeten zijn. Ik weet echter niet of lekke autobanden in zo grote aantallen voorkomen. Het is natuurlijk heel vervelend en soms gevaarlijk als je er een hebt. Ik heb denk ik meer dan een miljoen km. achter het stuur gezeten,en heb niet meer dan 5 lekke banden gehad.(misschien een geluksvogel?) Groeten.

Ha, die Berry; Ooit las ik dat automobilisten gemiddeld eens in de zeven jaar door een lekke band worden getroffen, dus ik denk niet dat dit als een groot probleem wordt ervaren. Bij de huidige kwaliteit van de wegen plus de steeds voortschrijdende ontwikkeling van autobanden zullen we ook nog wel even op luchtbanden blijven rijden. Die zijn blijkbaar nog steeds het beste compromis tussen weggedrag, comfort, kosten en prestaties. En de komst van de runflattechnologie zal het ongemak van lekke banden misschien nog wel eens verleden tijd maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100