Als je een pakketje op de bagagedrager van je fiets legt hoe groot , lang en zwaar mag dat zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wordt bij bagagedragers aangehouden 25 kilo. Dit verschilt echter per fiets/bagagedrager. Veel mensen nemen ook gewoon andere van bijv 60 kilo achterop en dat gaat ook prima. Het ligt er dus aan hoe stevig je fiets is. (Meestal staat het er ook ergens op, misschien kun je het daar vinden?)

Twee zaken zijn van belang; of de drager het gewicht kan houden en / of het makkelijk rijdbaar is. Hoeveel een bagagedrager kan houden qua massa, dat zal liggen aan het soort bagagedrager. Er zijn er die een tas b.v. kunnen houden, maar wat steviger modellen kunnen ook een medepassagier houden. Qua grootte en lengte ligt het ook aan de fiets zelf en hoever het uitsteekt qua gevaar. Wat rijdt nog lekker en wanneer wordt het irritant. In veel gevallen is dit gewoon een kwestie van proberen en tijdens het rijden in het begin een beetje alert zijn zodat je adequaat kan reageren als er iets mis dreigt te gaan.

In principe mag je het allemaal zelf weten wat je achterop hebt zitten. zolang je niet te breed wordt, en niet te veel zwabbert, is het legaal. Maar de kans is groot dat een agent zal zeggen dat het niet veilig is als je iets groots achterop hebt zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100