Kan je bij elk tankstation met olie gemixte benzine (mengsmeer) kopen?

Zo nee, waar kan dat, ik woon in amersfoort.

Toegevoegd na 39 seconden:
voor een bromfiets dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Daank; Volgens mij bij zo ongeveer alle bemande tankstations. Zelf mengen (1l 2t-olie op 50l liter euro95) is echter wel een stuk goedkoper en je weet zeker dat de mengverhouding klopt. Als je het goed doet natuurlijk....

Ja, ik heb eigenlijk nog nooit een tankstation zonder mengsmering gezien. Je moet soms wel je helm afgeven voor het tanken, maar daar is overheen te komen.

Modernere stations hebben geen meestal geen mengsmering, misschien in een fles maar dat is behoorlijk duur. Kleinere stations bij dorpen hebben het vaak nog wel. Desnoods meng je zelf, veel goedkoper!

Op snelwegstations niet lijkt me. Althans daar komen weinig brommers en brommobielen. En de Trabant ook niet meer.

Lang niet alle tankstations hebben mengsmering meer in het assortiment! Langs de snelweg natuurlijk zeker niet, maar het meeste kans heb je bij tankstations aan de rand van een woonwijk, of in de buurt van het centrum.

Als notoire bromfietsrijder kom ik ze niet meer tegen bij elk tankstation. dus als je brommertje op mengsmering rijdt zal je zelf moeten mengen Bij één op vijftig is dat 100 cc op vijf liter. En 2tackt olie is bij ieder benzinestation te koop. Adviseer wel om van te voen te mengen in een jerrycan en niet in je tank. Toegevoegd na 2 minuten: van te voren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100