ik vermoed dat mijn koppakking vervangen moet worden, wat gebeurt er als ik het niet doe ?

Megane 2001, geluid van stromend water achter dashboard; schijnt dat dit een lekke koppakking kan zijn.
wat als ik het niet vervang, kan er op termijn gebeuren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er komt water bij de olie, je kan dat zien als je de oliedop eraf draait, er zal een koffie met melk drap zichtbaar zijn. Zowel de smering als de koeling wordt minder, uiteindelijk kost het je de motor. Toegevoegd na 48 seconden: met water bedoel ik koelvloeistof.

Een lekke koppakking is een serieus mankement. Als je niets doet kan de motor ernstig worden beschadigd. Ik heb eens meegemaakt dat gebrek aan koeling een gat ontstond in het aluminium van de cilinderkop. Je moet wel een goede diagnose stellen. Zeker weten dat dit geluid wordt veroorzaakt door de lekke koppakking. Een vermoeden is niet voldoende om die reparatie uit te voeren. Die is duur en als de pakking niet kapot is is het geluid niet weg. Kijk of je slurrie hebt onder de olievuldop. Is het vloeistofpeil in het koelvloeistof reservoir lager? Het geluid van stromend water achter het dashboard vind ik wel een vreemde storing. Ik denk dat dit uit de kachelradiator komt. Maar als je geen water in de auto hebt staan is die niet lek. Stel deze vraag eens bij een Renault forum of problemcar.nl

Het rijden met een lekkende koppakking kan resulteren in een vastlopende motor en dat wil je niet meemaken op de snelweg. Een lekkende koppakking kan op 3 soorten lekkages duiden; 1 lekken van gecomprimeerde lucht als het lek direct naast een cilinder zit, de motor zal dan behoorlijk aan kracht inleveren. 2 Lekken van koelvloeistof; dit kan dan in het oliekanaal of de cilinder terecht komen, door een tekort aan koelvloeistof kan de motor heet lopen en de motor ernstig beschadigen. 3 Olielekkage; bij verlies aan olie kan het gebeuren dat de draaiende delen van de motor een tekort krijgen aan olie, door onvoldoende smering en de hoge temperatuur kunnen draaiende delen vastlopen en breken, een vastlopende motor bij 120km/h is te vergelijken met een noodstop met die snelheid. Brekende onderdelen kunnen door de carterpan de motor verlaten en schade toebrengen aan het overige verkeer. Slechts één advies is hier mogelijk; Zo snel mogelijk laten repareren of een andere voertuig aanschaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100