Wat houd een cc inhoud van een auto in?

Bij alfa romeo 147 zie ik bijv. 1.6 (1600cc/1.6 liter) of 1.9 (1900cc/1.9 liter) maar wat doet zo'n cc nou precies? Ik weet dat het de inhoud van de motor is maar daar blijft het bij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijgaande afbeelding geeft duidelijkheid! De cilinderinhoud (cc) van één cilinder wordt getoond. Rest nog het aantal cilinders van jouw auto te vermenigvuldigen met de cilinderinhoud en je hebt het aantal cc's....

Hoe meer inhoudt een motor heeft des te meer vermogen heeft hij.

1cc is 1 kubieke Centimeter (Cubic Centimeter) Simpel gezegd is het een blokje van 1cm3, ongeveer een blokje van een rubic kubus. Een 1cc staat gelijk aan 1 milliliter. De inhoud van een motor wordt uitgedrukt in cc. Zie verder de uitleg boven de mijne. Toegevoegd na 4 minuten: Het aantal cc's zegt helemaal niets over de snelheid van een auto. Het is maar net waar de motor voor ontworpen is, voor kracht of voor snelheid. Een auto met 3000cc kan veel langzamer zijn als een met 500cc. Het is maar net hoe de motor is gebouwd. Zit er een turbo op dan heeft de motor opeens veel meer power zonder het aantal cc's te veranderen. Kortom, het aantal cc's zegt je alleen maar hoeveel inhoud de motor heeft. De totale nhoud is dan de inhoud van de slag die de zuiger maakt maal het aantal cylinders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100