Mijn auto rolt achteruit tijdens de hellingproef, ondanks dat die op de handrem staat. Tips?

Ik moest vandaag een hellingproef doen bij een nogal steile dijk. Ondanks dat de auto op de handrem stond, zakte mijn auto (Chevrolet Spark LPG) langzaam achteruit naar beneden. Uiteindelijk ben ik met veel gas en redelijk veel paniek toch weggekomen.

Is er iets mis met de handrem of kan dit gewoon gebeuren bij hele steile hellingen? En hoe kan ik dan toch het beste wegkomen, zonder achteruit te rollen?

Als een echte leek op het gebied van auto's worden jullie tips en inzichten zeer gewaardeerd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dit niet goed gaat ligt dit aan een foute coördinatie van de voorwaartse- en achterwaartse krachten, Met andere woorden, je laat de handrem al los waardoor de auto naar achteren beweegt, terwijl je het koppelingspedaal nog niet hoog genoeg hebt, zodat de motor geen voorwaartse kracht aan de auto kan geven. Als je op de helling staat met de handrem aangetrokken moet je eerst de koppeling op laten komen met wat gas erbij geven. Als je voelt dat de auto vooruit wil, maar dat niet kan "omdat die tegen de handrem aanrijdt" Dan kun je de handrem lossen, omdat er dan een impuls aanwezig is, die de auto naar voren duwt, Dus eerst "tegen de handrem aan rijden" en dan pas de handrem ontspannen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100