Wat zijn de gevolgen voor mij als ik de auto van nijn vriend op mijn naam zet?

Bij mij in de wijk is het overal betaald parkeren en bij de gemeente kun je hiervoor een vergunning aanvragen. Mijn vriend kont regelmatig op bezoek, maar krijgt geen vergunning omdat hij niet op mijn adres staat ingeschreven. Nu wil ik zijn auto op mijn naam zetten, zodat ik de vergunning mag aanvragen. Wat brengt deze actie met zich mee? En wat gebeurt er met mij als hij schade rijdt, etc. Ik heb zelf nog nooit een auto gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gevolg zal zijn dat eventuele bekeuringen op jouw adres zullen aankomen, ook moet jij dan de parkeervergunning, wegenbelasting en de verzekering betalen. Je moet dus goede afspraken maken met jouw vriend dat hij die kosten weer aan jou terugbetaalt.

Aangezien de verzekering waarschijnlijk ook op jou naam moet komen, zullen de schadevrije jaren bij jou ipv je vriend worden geteld. Ik weet neit zeker of het mogelijk is dat hij jou auto verzekerd, maar zo ja is t lastig te regelen. Verder zijn alle boetes en wegenbelasting voor jou rekening. Dit kan eventueel lastige consequenties hebben, mijn vrouw had de auto van haar vriend op haar naam staan en kreeg later, toen ze uit elkaar waren een keer een deurwaarder aan de deur omdat er een boete op haar naam stond waar zij niets van af wist. De auto was inmiddels al lang overgeschreven naar haar ex en hij had blijkbaar de boete nooit betaald en daarna is de deurwaarder naar haar op zoek gegaan en moest ze ook nog extra kosten betalen.

Alle gevolgen zijn voor jouw. De verzekering, De wegenbelasting, De eventuele overtredingen, En niet te vergeten de APK,keuring. J zegt je vriend komt regelmatig op bezoek. Het probleem zit hem dus in het moeten betalen van parkeergeld. Kan hij niet buiten de betaalde zone parkeren.? Dit zou ook een oplossing zijn. Ik zou er niet aan beginnen,,in mijn geval. Maar dat is mijn idee.

Denk er ook aan dat als de relatie overgaat jij verantwoordelijk voor de auto blijft. Als jullie ruzie krijgen kan dat een heel vervelende toestand worden!

In tegenstelling tot beweringen hierboven is het op je naam hebben en betalen van diverse zaken niet verplicht door 1 dezelfde persoon. De auto van mijn vriendin staat op mijn naam en zij betaald alles ook op de verzekering staat zij als hoofdbestuurder. Wel goede afspraken maken over bekeuringen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100