Vraag van mijn zoontje kan een vliegtuig ook te hard vliegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de hiervoor genoemde 'overspeed' is wanneer een vliegtuig te hard vliegt. Er geldt niet echt een maximum snelheid in de lucht, dus bij te hard kun je denken aan bijvoorbeeld: - De zogenoemde 'never exceed speed' een snelheid die bij overschrijding technische problemen kan opleveren, bijvoorbeeld omdat de gebruikte materialen dit niet aankunnen. - De maximale snelheid waarbij nog stabiel en op de gewenste wijze gevlogen kan worden, sneller kan dan vaak nog wel, maar dat kan betrouwbaarheidsproblemen opleveren m.b.t. hoe het vliegtuig vliegt. - Een maximale snelheid die correspondeert met een bepaald brandstofverbruik, gezien de geplande afstand die afgelegd moet worden. - De maximale snelheid waarmee je je veilig kunt voortbewegen terwijl bijvoorbeeld de flaps of het landingsgestel uit zijn geklapt, overschrijding betekent beschadiging van deze onderdelen en / of de rest van het toestel. En zo kun je nog wel even doorgaan, simpel gezegd is het mogelijk om sneller te vliegen dan gezien de omstandigheden verstandig is.

Volgensmij niet, hij kan wel te stijl omhoog vliegen

Jazeker. 'Overspeed' heet dat.

Jazeker, dat is zeer wel mogelijk. Er hangen ook hier en daar flitballonnen in de lucht, waar camera's aan hangen om snelheidsovertreders te kunnen bekeuren. Toegevoegd na 45 seconden: Ik bedoel flitsballonnen

Ik geloof niet dat er in het luchtruim verkeersregels zijn,betreffende de snelheid. Wel zal een vliegtuig bij het landen zijn snelheid moeten verminderen,wil hij veilig landen,dus op zo'n moment,kan hij idd te snel vliegen,zodat landen niet mogelijk is.

Als dat vliegtuig een straaljager is, dan kan dat zeker wel te hard vliegen. Want dan gaat ie door de geluidsbarrière heen en dat geeft een enorme knal.

Bronnen:
http://zurevla.nl/2008/05/21/straaljager-d...

En nog een kleine aanvulling op alle goede antwoorden hierboven - die allemaal op het technische vlak liggen...: Sommige luchthavens zijn 's nachts gedurende een aantal uren gesloten - als de jetstream op 8-12 km hoogte het vliegtuig sneller 'duwt' dan het vliegplan, gaan piloten wel langzamer vliegen om niet 'te vroeg' aan te komen, en dan noodgedwongen moeten gaan holden (=rondjes vliegen) tot ze wél mogen landen. Bovendien sparen ze zo ook nog brandstof.

Een vliegtuig wat vertrekt doet dat in een slot tijd. Zijn route heeft is al van te voren ingediend. Daarin staat hoogte etc etc. Tijdens zijn vlucht staat hij in contact met de verkeesleiding van het gebied waarin hij vliegt. Die moeten de kisten separeren (uit elkaar houden) Dit doen ze door hoogte te wijzigen of de snelheid aan te laten passen. ALs hij dus te hard vliegt zal hij daar commentaar op krijgen Technich is er ook een te hard. En dat heet idnerdaad overspeed. Dit zal in de kist duidelijk via een signaal te horen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100