Moet mijn vaper in mijn handbagage of in mijn valies als ik reis met het vliegtuig?

Ik ben 17 en zou naar Lissabon ( Portugal ) gaan maar weet niet goed of ik mijn vaper / e -cigarette in mijn handbagage of in mijn valies moet steken, zou niet graag willen dat hij afgepakt wordt aan de douane.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag je vaper niet meenemen in je handbagage. Dat heeft te maken met het feit dat je in een vliegtuig niet mag roken, en ook geen vaper mag gebruiken. Bij het gebruik zouden de rookdetectors in het vliegtuig af kunnen gaan. Opladen in het vliegtuig mag ook niet. Maar als je hem niet in je handbagage mag hebben kan je hem ook niet in het vliegtuig opladen. Als je je vaper meer wilt nemen, moet dat dus in het ruim. Op de site van vapetech.nl staan nog wat handige tips hoe je dat het beste kunt doen.

Bronnen:
https://vapetech.nl/juridisch/mag-je-een-v...

De vaper/ elektrische sigaret mag uitsluitend in de handbagage vervoerd worden.Omdat de meeste elektrische sigaretten aangedreven worden door Lithium batterijen, vallen zij onder de categorie “Gevaarlijke Goederen”. Het is al enkele jaren verboden om e-sigaretten als ruimbagage te vervoeren. Zet de batterijen altijd uit, voordat je gaat vliegen met e-sigaret. Reservebatterijen moeten apart worden verpakt, ter bescherming tegen kortsluiting. Laat ze in de originele verpakking of isoleer de contactpunten door afdekking met plakband. Plaats elke batterij afzonderlijk in een plastic zak of etui en houd ze met plakband bij elkaar, zodat ze niet ten opzichte van elkaar kunnen gaan schuiven. Verpak de batterijen zodanig, dat beschadiging van de batterij bij een val wordt voorkomen. http://www.stoprokenvandaag.nl/e-sigaret/veilig-vliegen-hoe-vervoer-e-sigaret-vliegtuig/ Dus: E-sigaretten (ook bekend als e-smoker, e-vape, vapen of damper) mogen tijdens de vliegreis uitsluitend (is verplicht) nog worden meegenomen in de handbagage.

Toegevoegd op 11 maart 2020 19:04: tekst
Bronnen:
https://damp-e.nl/blog/e-sigaret-vliegtuig
https://www.rookwinkel.nl/over-elektrisch-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100