Uitsteeksel vliegtuig (Avro RJ100)? waar dient het voor?

Ik zag een foto van een Avro RJ100 (London City Airport) die tijdens zijn landing een luikje had open staan. Iemand enig idee waarvoor het dient?

Toegevoegd na 42 seconden:
In de staart van het toestel...

Toegevoegd na 17 minuten:
Er lijkt een soort lampje in te zitten, en de kleppen lijken mij te klein voor een Airbreak....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn extra remkleppen, ze leveren een grotere luchtweerstand wanneer ze opzij geklapt worden. Toegevoegd na 52 minuten: Deze remkleppen zitten juist achterop om te zorgen dat het vliegtuig stabiel met de neus vooruit blijft tijdens de landing. Het zullen niet de enige remkleppen zijn, zo te zien zijn de kleppen op de vleugels nog niet omhoog gezet. Het lampje dat op de stangen te zien is op de foto is waarschijnlijk gewoon een van de strobelights, die willen ze kennelijk gewoon in het midden van de romp houden, recht naar achter gericht.

Jup, dat is een luchtrem. Het toestel wordt door het uitklappen minder aerodynamisch en remt af door de extra luchtweerstand. Toegevoegd na 33 minuten: ik denk dat je een andere klep bedoeld. ik zie alleen nog bij de staart een 'vinnetje' zitten. Dit is geen luikje maar een vin, waaraan vaak instrumenten of sensoren zitten om de altitude, luchtsnelheid, temperatuur, etc te meten. Toegevoegd na 38 minuten: Een andere mogelijkheid is dat het antennes zijn voor VHF radiocommunicatie, of GPS.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100