Hoe weten ze welke slachtoffers Nederlanders zijn van de MH17?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door middel van Forensische analyse. Men vergelijkt met behulp van DNA, Isotoop profielen en RNA van famillie leden voor een vergelijkbaar profiel. Zo bepaald met vanuit de database die wordt opgesteld in samenwerking met alle betrokken families de indentificatie. Vaak wordt men gevraagd haren of iets dergelijks op te sturen (borstel of tandenborstels) en is dat niet beschikbaar dan biedt de familie uitkomst. Ingewikkelder ligt het bij mensen die geen (directe) familie hebben en dan komen de zaken als zit de boarding list van pas, zo wordt door zitplaats, postuur tandarts gegevens, gedocumenteerde uiterlijke kenmerken etc etc. Het is een zeer tijdrovend en ingewikkeld proces en anders dan bij CSI kan het een tijd duren alvorens de forensisch rechercheurs en pataloog anatomen hiermee klaar zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Vergeet bijna vingerafdrukken te vermelden, bij deze dan. Bronnen bevatten informatie over Forensische analyse.

Bronnen:
http://nij.gov/topics/forensics/evidence/d...
https://dps.mn.gov/divisions/bca/bca-divis...

Dat weten ze nu nog niet, alle lichamen worden hier in Nederland geïdentificeerd. Pas daarna gaan ze terug naar de nabestaanden.

De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd, dat wil zeggen dat ze niet weten wie wie is. Door de gegevens van de luchtvaartmaatschappij weten ze wel wie er aan boord heeft gezeten en daarom weten ze hoeveel mensen van welke nationaliteit zijn omgekomen. Alle slachtoffers worden naar Nederland gebracht en worden geïdentificeerd, dit kan lang duren en na deze identificatie weten ze pas welk lichaam bij welke naam en nationaliteit hoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100