Moet ik mijn e-ticket voor het vliegen uitprinten?

Ik vlieg vanaf Entzheim (Frankrijk, bij Straatsburg) naar Nederland (Schiphol) binnenkort, maar ik kan niet echt ergens vinden of ik mijn e-ticket moet uitprinten.
Ik heb een mail gekregen met allemaal info erin over de reis, en mijn vluchtnummer enzo, er staat echter niet ingeschreven dat ik het als document bij me moet hebben.
- Moet ik 'm uitprinten?
- Zo nee, hoe checken ze dan of ik het ben die deze vlucht heeft geboekt op het vliegveld?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb dus een bevestigingsmail gehad, maar ik weet niet zeker of dát mijn eticket is. Dat staat nergens echt duidelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hahaha, sorry hoor wel grappig al die verschillende antwoorden maar laten we er eerst even vanuit gaan dat deze meneer geen E-ticket heeft. Aangezien het een bevestigingsmail is! Inchecken op internet kan en zal de persoon in kwestie zelf moeten doen, afhankelijk van de maatschappij volgens mij vanaf 36 uur voor de vlucht, ik kan er naast zitten. Eenmaal ingecheckt krijgt u de optie om het ticket uit te printen, dat zou ik inderdaad maar doen dan anders sta je op het vliegveld weer in de rij voor het zelfde blaadje. Heeft meneer alleen hand bagage kan deze zo door lopen naar de controle poortjes / body scans, wat ze ook mogen hebben. Reist u met ruim-bagage dan dient deze nog wel even ingecheckt te worden. Dat is alles! Inchecken kan ook op de luchthaven zelf, even paspoort scannen bij een check-in automaat en de gegevens komen zelf op het scherm, indien dit niet het geval is dient het E-ticket nr ingevoerd te worden. Even uitprinten en klaar is kees. Komt u er nog niet uit zijn er altijd van die leuke dames achter een balie die u aan het ticket kunnen helpen. Toegevoegd na 18 minuten: Zie bron van KLM, als voorbeeld, even online inchecken en u kunt uw BOARDING PASS afdrukken. Deze wel even meenemen om te boarden natuurlijk. Ik zat fout dus wat betreft de 36 uur, hier staat 30 uur.

Bronnen:
https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_f...

Jouw gegevens staan opgeslagen in de database van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je krijgt van die maatschappij per e-mail een E-ticketbevestiging toegezonden. Natuurlijk moet je die bevestiging uitprinten! Het is jouw bewijs dat jij betaald hebt voor de vliegreis. Als een immigratieambtenaar om je retourticket vraagt, dan moet je die E-ticketbevestiging laten zien. Toegevoegd na 7 minuten: De bevestiging komt in plaats van het papieren ticket. De instapkaart wordt op het vliegveld aan jou verstrekt op vertoon van je paspoort en de uitgeprinte E-ticketbevestiging.

Als er e-tickets bij de mail zitten moet je die uit printen het zijn namelijk je reispapieren.

Nee, Dit is niet nodig. Ik heb zelf een keer in Frankrijk een spoed ticket moeten boeken en had dus geen toegang tot een printer. Ik heb het voor de boeking nog aangevraagd bij de balie, ik koos niet te betalen bij de balie i.v.m extra kosten die er dan bij komen. Wat je wel nodig hebt is het ticket nummer of boeking nummer welke van deze twee weet ik niet precies meer. Ik schreef alle nummers even op en werd het voor mij ingevoerd in een zelf check in machine. Ze konden de ticket namelijk op naam zien je moet hierbij dus ook je legitimatie laten inscannen. In ieder geval het uitprinten van de E-ticket is niet verplicht, wel zou het makkelijker zijn. Het kost niks extra als je deze niet bij je hebt maar zorg er wel voor dat je de boeking nummer bij je hebt.

Een e-ticket hoef je niet uit te printen. Het kan wel nuttig zijn je boekingscode (iets van 6 letters en cijfers, bijv ABC123) op te schrijven, maar in principe heb je die niet nodig. Als je online incheckt, krijg je een boarding card. Dit is niet hetzelfde als een ticket, en deze moet je wel uitprinten, die heb je nl. nodig om het vliegtuig binnen te komen. Waarschijnlijk kunnen ze dit op het vliegveld nog wel een keer voor je uitprinten als je hem kwijt bent. Wat ik las over immigratieambtenaren etc gaat niet op; de douane staat oas na de incheck- en bagagebalies, deze mensen willen een instapkaart (boarding card) zien en geen bevestigingsemail. Het kan natuurlijk nooit kwaad je bevestiging te printen, heb je meteen je vluchtnummer en tijden en dergelijke bij de hand. Toegevoegd na 2 minuten: En hoe ze dan checken of jij het bent: een e-ticket staat op naam, en je naam staat in je paspoort. In theorie zou je dus iemands plek kunnen innemen als die exact dezelfde naam heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100