Met welke snelheid vliegt een normaal passagiersvliegtuig door de lucht?

Weet jij het antwoord?

/2500

een normaal passagiersvliegtuig heeft een gemiddelde snelheid van 1000 km/u het verschilt ook of een vliegtuig wind mee of wind tegen heeft.

Bronnen:
http://www.alfonsus.nl/activiteiten/2001-2...

Die snelheid zal zo rond de 800km/uur liggen.

Een snelheid van even meer dan 900Km per uur was normaal. Tegenwoordig vliegen ze vaak net even langzamer puur vanwege brandstof besparing.

Ik heb het met de GPS gemeten. De heenvlucht (gunstige omstandigheden) 800km/u De terugvlucht (was trager omwille van de jetstream) 650km/u. Het ging om Spanje.

Kijk eens op www.casper.frontier.nl en daar zie je de vliegtuigbewegingen boven nederland . Klik dan op een vliegtuigje en dan zie je de hoogte en de snelheid . En dan zie je de verschillende snelheden de vliegtuigen hebben . 3,28 feet is 1 meter 1 kts is 1,852 kmpu

Bronnen:
www.casper.frontier.nl

Langzamer dan 50 jaar geleden omdat de motoren zuiniger moesten worden. In de toekomst zullen vliegtuigen nog langzamer worden omdat men zoveel mogelijk wil overstappen op elektrische voortstuwing. En daar komt het gebruik van propellers weer om de hoek kijken. Propellermotoren zijn altijd langzamer dan straalmotoren. Bovendien zullen de afstanden die in een keer afgelegd kunnen worden ook kleiner zijn i.v.m. de oplaadcapaciteit van de gebruikte accu's/ batterijen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100