Is een passagiersvliegtuig dat een landing zonder landingsgestel maakt total loss ?

Als een vliegtuig een landing moet maken zonder landingsgestel, kan het daarna meteen op de schroothoop, of kan het nog gerepareerd worden?
Zie filmpje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Technisch gezien kan het wel gerepareerd worden; er zijn vliegtuigen die een zwaardere noodlanding/crash hebben meegemaakt en die toch weer zijn gerepareerd. Het hangt er ook een beetje vanaf hoeveel vluchten en hoeveel vluchturen dit toestel heeft gemaakt, als hij aan het einde van de levensduur zit dan heeft reparatie weinig zin. Verder kan nog meespelen hoe duur een vervangend vliegtuig zou zijn, bv. Martinair heeft nu wel wat 767s in de aanbieding! Toegevoegd na 21 minuten: De experts zijn er nog niet uit, zie bron. Er wordt ook een buiklanding van een 747 aangehaald, die konden ze nog repareren.

Bronnen:
http://www.airliners.net/aviation-forums/g...

Nee. Hij is op de romp en de motoren geland (op een schuimlaag, dat wel). De beplating moet vervangen worden en een deel van de motoren. Dat kost een paar miljoen, maar een nieuw toestel kost 140 miljoen dollar. Ik denk dat ie over een jaar weer vliegt.

Dat ligt aan een aantal zaken. Op zich economisch is hij wel aan een aantal zaken totall los. Dit is een op zich al oud toestel en buiten het feit dat de platen stuk zijn heeft deze landing ook best wel aardig wat invloed op de ronde structuur van deze kist. En niet alleen de platen zijn beschadigt er is onderhuids veel meer stuk. Gezien de manuren die dit gaat kosten en het materiaal denk ik dat deze niet meer gaat vliegen. De vraag is ook of De Polen zelf de 767 onderhouden en repareren o dat zij die elders uitbesteden. Want dan wordt het lastig. Overigens was deze landing wel zo subliem mooi zacht!!! Een enorme prestatie van de piloot!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100