kan je je bagage ook inchecken maar zelf niet aan boord gaan?

ik vroeg het me net af na het zien van air crash investigation, er was een bom ontploft in het ruim van het vliegtuig, maar zou zo'n crimineel dan zelf ook in dat vliegtuig zitten of heeft die gewoon zn bagage ingecheckt en is zelf niet meegegaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken is dat onmogelijk. Iedere koffer is gelinkt aan een passagier. Is die passagier niet aanwezig, dan gaat de koffer niet mee. Het is verplicht dit te checken. Het is echter wel eens gebeurd dat deze procedure niet wordt gevolgd. Op dat moment is de vliegtuigmaatschappij aansprakelijk wegens nalatigheid.

Ja, je kunt je bagage inchecken en dan zelf niet aan boord gaan, maar in dat geval zal je bagage ook uitgeladen worden. Je hoort op Schiphol ook regelmatig mensen omgeroepen worden die zich zsm moeten melden bij de gate omdat ze de vlucht ophouden. Steevast volgt dan de melding dat hun bagage uit het ruim gehaald wordt. (Your luggage is being offloaded)

Het kan dat je zelf niet incheckt. Maar zodra men weet dat jij niet ingestapt bent wordt jouw bagage weer uit het vliegtuig gezocht en teruggezet. Daar zal misschien wel eens iets in misgaan, maar als iemand iets dergelijks van plan is kan dat alleen ten uitvoer gebracht worden door wél zelf aan boord te gaan. Echter de huidige scanmogelijkheden en controle zullen het inchecken van bagage met dergelijke inhoud al voorkómen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100