Kan ik zonder problemen pepperspray meenemen vanuit Nederland naar Nigeria per vliegtuig?

Als je meerdere maanden naar Nigeria gaat, en de pepperspray in je baggage stopt. Krijg je dan problemen met douane?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, daar krijg je erg veel problemen mee. Het staat op de lijst van zaken die je niet mee mag nemen. Toegevoegd na 2 minuten: Pepperspray valt voor de luchtvaart onder Chemische en toxische stoffen / uitschakelingsstoffen. Je mag deze ook niet in de baggage in het ruim vervoeren. In de richtlijnen m.b.t. verboden middelen staat: Alle chemische en toxische stoffen die een gevaar vormen voor de gezondheid van passagiers en bemanning of voor de veiligheid van het vliegtuig of eigendommen, zoals: - Zuren en alkali's, bijv. Natte batterijen - Corrosieve of bleekmiddelen, bijv. Kwik, chloor - Uitschakelingsstoffen in spuitbus, bijv. Mace, pepperspray, traangas - Radioactief materiaal, bijv. Medisch of commerciële isotopen - Gif - Besmettelijk of biologisch gevaarlijk materiaal, bijv.Besmet bloed, bacteriën en virussen - Materiaal dan spontaan kan ontvlammen of ontbranden - Brandblussers Toegevoegd na 40 minuten: Omdat in Nederland Pepperspray valt onder de categorie II van de wapenwet zal als je op Schiphol wordt aangehouden met Pepperspray de reis waarschijnlijk niet mogen voortzetten. De strafmaat in deze categorie kan maximaal 4500 euro zijn, maar kan in de praktijk best 250 euro boete en voorwaardelijk zijn.

Bronnen:
http://www.dewijdewereld.net/reizen/vliegt...

Je kunt daar ongetwijfeld grote problemen meekrijgen, ze zijn verboden om in de bagage te vervoeren. Zie onderstaande lijst KLM Chemische en toxische stoffen Het is verboden om chemische of toxische stoffen mee te nemen, die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en eigendommen van passagiers en bemanning of voor de veiligheid van het vliegtuig. Hieronder vallen: besmettelijk of biologisch gevaarlijk materiaal, zoals geïnfecteerd bloed, bacteriën en virussen bijtende middelen of bleekmiddelen, zoals kwik en chloor brandblussers gifstoffen materiaal dat spontaan kan ontvlammen of ontbranden radioactief materiaal, zoals medicinale of commerciële isotopen uitschakelingsmiddelen in spuitbus, zoals mace, pepperspray en traangas zuren en alkalies, zoals 'natte' batterijen die kunnen lekken Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met uw reisbureau of met Telefonische Reserveringen Terug naar bovenPrint deze pagina Veelgestelde vragen Zie ook Vergunningen voor het reizen met vuurwapens Contacteer het KLM Service Centre

Bronnen:
https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_f...

Ja pepperspray is een verboden wapen. Bij aantreffen ga je dus het vliegtuig missen en mag je gebruik maken van de gastvrijheid van de marechaussee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100