Op vliegtuigspotters-sites als www.luchtzak.be worden vliegroutes genoemd als UL607. Hoe kom je aan info hierover?

Ik heb tevergeefs het internet afgezocht naar betekenis en kaartmateriaal waarop deze vliegcorridors te zien zijn. Hoe komen die vliegtuig/contrail-spotters aan die info?

Zie bijvoorbeeld op www.luchtzak.be :
http://www.luchtzak.be/forums/viewforum.php?f=25

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij zijn het vluchtnummers van aankomst en vertrek met tijden en de sluis/baan. Voor Schiphol heb ik het wel eens bekeken als ik zelf op reis ga. Ook voor als je iemand gaat ophalen of er vertragingen zijn. België heeft meerdere airports. Hewwon even Google op "België vliegveld" doen met de naam die je wil hebben. Zie toegevoegde link. Toegevoegd na 57 seconden: Correctie "Hewwon" = Gewoon

Dit vond ik op Google, maar de site opende niet, daarom 1e regels gekopieerd: bevestig terug de vliegroute. - Druk op ALGOI en vul bij VIA/GO TO: UL 607/LARED in,. terug op 2R klikken en bevestigen. - Nu is de route volledig,en moeten ... www.leer-vliegen.be/Airbus.htm - In cache het heeft dus te maken met luchthavenbenamingen. Misschien kun je een andere site vinden met soortgelijke afkortingen als je bv hoe leer ik vliegen intikt.

Als je kijkt op http://www.ais-netherlands.nl/aim/110421-110602/eAIP/html/index-en-GB.html en dan links klikt op Part 2 En Route -> ATS Routes -> Upper ATS Routes dan vind je wat informatie over de routes voor Nederland. Op http://www.ais-netherlands.nl/aim/110421-110602/eAIP/html/graphics/eAIP/ENR-6-3-1-A2m.pdf vind je zelfs een kaart met de routes. Wellicht heeft Belgie ook zo'n site. Toegevoegd na 28 minuten: Zie http://www.ivao.be/category/charts-details-tags/enroute-charts?page=2 voor wat Belgische kaarten (maar let op, die is van een site over flight simulation, dus de kaarten hebben geen officiele status.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100