Waarom heeft een vliegtuig (jumbo) Geen achteruit zodat het zelfstandig van de terminal naar de startbaan kan komen?

Vliegtuig,achteruit

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je vanuit de cockpit niet naar achteren kan kijken, en achteruitrij-spiegels een te grote dode hoek hebben is het te onveilig om vliegtuigen zelfstandig van de parkeerplek bij de terminal weg te laten rijden.

Ha, die Albersjeff; Dat een vliegtuig wel degelijk zelfstandig achteruit kan rijden is al gezegd en de reden dat dit niet mag worden gedaan ook. Maar de reden dat vliegtuigen niet zelfstandig achteruit kunnen taxiën is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van geld. De wielen van een vliegtuig zijn niet mechanisch aangedreven; als je ze dus veilig zelfstandig achteruit zou willen laten rijden betekent dat een enorme technische investering die de vliegtuigen veel duurder, zwaarder en dus onzuiniger maakt. Een trekker het werk laten doen is simpelweg de meest efficiënte oplossing. Als het goedkoper kon dan zouden ze het echt wel anders doen.

Ze kunnen wel achteruit rijden, En sommige types doen dat ook, Het is echter van bepaalde factoren afhankelijk, Op kleinere luchthavens gebeurt het wel. Ik zie dat regelmatig op bijvoorbeeld de Canarische eilanden. Maar grotere vliegtuigen hebben zoveel power nodig dat al het afhandelings materiaal weggeblazen zou worden.

Vliegtuigen zijn er niet voor ontworpen om achteruit te rijden omdat het helemaal niet nodig is, daar heb je pushback trucks voor. De ontwerpers van vliegtuigen zijn niet extra lang gaan na denken om de vliegtuigen achteruit te laten rijden voor dat kleine stukje van de gate naar de taxibaan. En ten tweede ziet de piloot ook niets als hij achteruit rijdt waardoor het gevaarlijk wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100