Als je een vliegtuigongeluk overleeft, krijg je dan je het geld van je ticket terug ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op 25 februari 2009 is een Boeing 737-800 van Turkish Airlines vlak voor de landing op Schiphol neergestort. Daarbij zijn negen doden gevallen en raakten 86 mensen gewond. Welke schade wordt vergoed? Op grond van verschillende internationale verdragen en haar algemene voorwaarden zal Turkish Airlines in ieder geval de schade aan de bagage en de schade als gevolg van overlijden of lichamelijk letsel tot een bedrag van € 115.000,00 per slachtoffer moeten vergoeden. Voor het meerdere is Turkish Airlines aansprakelijk tenzij zij bewijst dat de schuld van het vliegtuigongeval volledig bij een derde ligt. Gelet op de berichten van de Onderzoeksraad voor veiligheid (www.onderzoeksraad.nl) zal dit niet het geval zijn en moet Turkish Airlines ook de schade hoger dan € 115.000,00 vergoeden. Veel slachtoffers hebben als gevolg van de vliegramp geestelijk letsel. Zij zijn bijvoorbeeld depressief, hebben slaapproblemen, zijn angstig en schrikachtig. Of Turkish Airlines de schade als gevolg van deze klachten moet vergoeden staat niet vast. De verdragen en voorwaarden bepalen dat alleen schade als gevolg van lichamelijk letsel moet worden vergoed. Verder geen melding van vergoeding van je vliegticket, ik denk zelf ook dat die niet vergoed wordt. Je hebt immers (als was het maar even) gebruik gemaakt van de dienst die je hebt gekocht.

Denk niet dat je daar nog Aandenkt Maar denk bet wel

In de regel ga je, als je een vliegtuigongeluk overleeft, een traject in met schadevergoedingen die het niveau van de ticketprijs ver overstijgen. Tenzij je natuurlijk oorzaak bent van het vliegtuigongeluk, dan krijg je een claim aan je broek.

wees maar zeker. en meer dan dat, je krijgt heus wel een fikse schadevergoeding.

Het gedeelte wat je al gevlogen hebt wordt verrekend. haha.

Je ticket. Nee, die wordt niet in de schade-clausule opgenomen. Je krijgt een flinke som, maar de ticketkosten zijn niet een apart kopje.

Als je het overleefd hoef je niet meer te werken

Tekortkoming in de nakoming. Ze zouden je per vliegtuig van a naar b brengen. Dit is niet gelukt. Op grond van 6:74 BW zou je ontbinding van de overeenkomst kunnen vorderen en je geld terug vragen met eventuele aanvullende schadevergoeding (lijkt mij wel op zijn plaats). Toegevoegd na 1 minuut: Je geld terug VORDEREN natuurlijk ;)

Jazeker op grond van de vertraging die hebt en daardoor waarschijnlijk je aansluitende vlucht niet haalt kun je zeker het geld van je ticket terugvorderen. En nog wat voor het verloren gaan van je bagage. Daarboven nog een leuk bedragje voor het ongemak.

Even heel simpel: Je betaald om ergens naartoe gebracht te worden. Vervolgens brengen ze je daar niet naar toe. Dus heb je recht op je geld terug.

Denk je gelijk aan geld als je een vliegtuigongeluk gehad hebt. Een mens zou dankbaar moeten zijn dat 'ie nog leeft.. Maar je krijgt je geld wel terug.

ja, want iedere maatschappij heeft zeker weten een garantie. bij lichamelijk letsel kan de prijs oplopen tot 5 miljoen euro. voor de nabestaanden is er een maximale vergoeding tot de 10.000 euro.

Je krijgt een schadevergoeding, en dat is alleen voor geleden schade, dus niet voor wanprestatie. Je zou dus, apart van de schadevergoeding nog eens een claim kunnen indienen voor het terugkrijgen van de ticketprijs. Ik vraag me af of iemand dat wel eens gedaan heeft. Al is het maar uit principe. Het lijkt me niet dat de maatschappij dat durft te weigeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100