Is het als particulier niet mogelijk om pakketten zwaarder dan 30 kilo te versturen via PostNL?

Ik was net bij een postpunt en zie beweerden dat dit de regel zou zijn bij het bedrijf. Hoe kun je dan een groot kerstpakket versturen vraag ik mij af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is als particulier idd niet mogelijk pakketten te versturen boven de 30 kilo via PostNL. Er is geen tarief voor en er wordt een maximum van 30 kilo bechreven. https://www.goedkoop-pakket-versturen.nl/aanbieders/postnl.html Maximaal gewicht: 30 kg Maximale afmetingen: 0-10 kg: 100 x 50 x 50 cm 10-30 kg: 176 x 78 x 58 cm "Hoe kun je dan een groot kerstpakket versturen vraag ik mij af?" Wellicht dat er een andere bezorger is die dit wel doet voor particulieren, of je zou zelf met een huurbusje in de weer kunnen gaan. UPS https://www.ups.com/nl/nl/help-center/packaging-and-supplies/weight-size.page? Pakketten mogen maximaal 70 kg wegen De som van de lengte en de omtrek van pakketten mag maximaal 400 cm zijn Pakketten mogen maximaal 274 cm lang zijn Voor pakketten die meer dan 31,5 kg wegen, 25 kg binnen de EU is een speciaal "zwaar pakket"-etiket vereist Voor pakketten waarbij het verschil tussen afmetingen en gewicht groot is, gelden speciale tarieven en moet het volumegewicht worden berekend. "Ik was net bij een postpunt en zie beweerden dat dit de regel zou zijn bij het bedrijf." Dat is correct. Er is inderdaad grote kans dat dit weer te maken heeft met ARBO-normen over gewicht dat een werkend persoon mag tillen. PostNL-medewerkers gebruiken dacht ik geen/weinig hulpmiddelen ivm tillen. Ook zijn ze altijd alleen, dus is 30 kilo eigenlijk al te zwaar voor landelijke wetgeving.

Als je een 'groot kerstpakket' wil versturen (>30 kg), dan moet je het óf opsplitsen in twee pakketten/dozen, óf een vervoerder inhuren die de hulpmiddelen heeft (zoals een vorkheftruck) om zulke zware pakketten te vervoeren/af te leveren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100