Welk station in Nederland heeft de meeste treinsporen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Utrecht CS Toegevoegd na 13 minuten: Nog wat leuke foto's. http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=utrechtcs Toegevoegd na 37 minuten: Een ProRail pdf document in de link hieronder. Daarop staan alle perrons met hun betreffende lengtes. In het overzicht staan 11 spoor nummers voor Amsterdam CS en 14 bij Utrecht CS. Utrecht is dus nog steeds het station met de meeste sporen. Het document is van 25 februari 2010, dus erg recent. http://www.prorail.nl/Vervoerders/Infrastructuur/Documents/Landelijk%20overzicht%20nuttige%20perronlengten.pdf

Ik ga uit van Utrecht. Met de huidige verbouwing komen er zelfs nog een paar bij. Overigens is het aantal sporen niet altijd gelijk aan het aantal perrons. Toegevoegd na 7 minuten: Station Utrecht is ook wat oppervlakte betreft het grootste treinstation van Nederland.

Utrecht,als vanouds hét knooppunt van het spoorlijnnetwerk in Nederland,heeft de meeste spoorlijnen die daar samenkomen. Ook natuurlijk omdat Utrecht zo centraal in Nederland gelegen is.

Amsterdam heeft minder doorgaande treinverbindingen dan Utrecht, het lijkt me dus aannemelijk dat Utrecht meer sporen heeft dan Amsterdam.

Utrecht ,het hoofdkantoor van de Ns zit ook in Utrecht,spoorweg museum zit er ook en zoals eerder gemeld is Utrecht het treinknooppunt van Nederland

Tja wat is precies een spoor, en wat een perron? En is een spoor weer opgedeeld in perrons, of perrons in sporen? In de volgende link zie je een aardige discussie over Utrecht en het spoor nummer 35. http://www.stationsweb.nl/station.asp?station=utrechtcs (helemaal onderin) Ik heb eens wat sites bekeken, en wat zitten rekenen en vooral tellen, en kom tot o.a. het volgende: Utrecht 14 Amsterdam 11 Den Haag 11 Amersfoort 6 Of dat allemaal een beetje klopt, kun je zelf controleren, op deze schitterende sporen-site: http://www.sporenplan.nl/html_nl/sporenplan/ns/ns_normaal/start.html Veel plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100