Hebben ze in het buitenland ook een OV chipkaart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ov-chipkaart verovert de wereld ! In Frankrijk en Finland hebben ze daar ook moeite mee.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article1...

Gelukkig niet!! Goeie vraag +

Ja Toegevoegd na 13 minuten: Nederland is niet het enige land waar een ov-chipkaart komt.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/europa/article1...

"Dat een compleet land met één en dezelfde chipkaart gaat reizen, is uniek in de wereld, maar ook niet heel verwonderlijk voor een klein land dat in de praktijk werkt als een enorme stad

in parijs hebben ze er ook 1. daar kun je ook nog 'gewoon' losse kaartjes kopen, maar een week of maandkaart moet op zo'n chipkaart. net als in NL kun je er 1 'op naam' krijgen, of 1 zonder. pass navigo heet het daaro en ik heb er hier 2 liggen (1 voor mij, 1 voor mn hubbie) Toegevoegd na 2 minuten: Owja, hier kun je geen 'tegoed' aan geld opzetten zoals hier, alleen een ' vast abonnement' dus bijv. week of maandkaart. er is ook een fietsplan in Parijs, Velib en met deze pas kun je ook fietsen lenen.

Jazeker. Overal wordt het wiel opnieuw uitgevonden, overal net ietsjes anders. Zelfs de chipkaart zoals we nu in Nederland hebben is er niet eentje, maar het zijn verschillende betaalsystemen, gecombineerd op 1 kaart, met 1 gezamenlijk saldo en een haast onbegrijpelijke verdeelsleutel - om het makkelijk te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100