Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Met de Zaanferry kun je vanaf Amsterdam CS naar het centrum van Zaandam, en ook nog verder naar de Zaanse Schans en/of Wormerveer. Afhankelijk van het seizoen impliceert dat eventueel een overstapwandeling van 500 m, een soort klunen om bij de andere boot te komen.
https://www.zaanferry.com/dienstregeling/
Dit is echter geen frequent openbaar vervoer zoals waar je als je de boot mist rustig op de volgende kunt wachten.

De dienstregeling zit ook in de OV-reisplanner van 9292.nl : https://9292.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/zaanferry-in-9292-reisplanner .


Het is door de lage reissnelheid en de lage vaarfrequentie uiteraard meer een toeristisch tripje dan gewoon openbaar vervoer.
Meer achtergrond: https://www.deorkaan.nl/vanaf-2018-10-keer-boot-zaandam-wormerveer/ waarin een rake opmerking in 2017: “Connexxion heeft al een busverbinding tussen Amsterdam Centraal en de Zaanse Schans (lijn 391). In het hoogseizoen komt daar versterking bij in de vorm van lijn 891, die zonder tussenhaltes van Amsterdam Centraal naar de Zaanse Schans rijdt.”
De klant is koning!
(Lees meer...)
Toegevoegd op 15 mei 2018 00:36: bron
Bordensteker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding