wat is nou praktisch in een openbaar vervoer? een draagdoek of een kinderwagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een draagdoek is natuurlijk praktischer. Ik vind het persoonlijk alleen wat gevaarlijk. Als jij staat en de bus remt dan sta je gelijk klem tussen zo een paal. Dan kan je nog beter staan met een kinderwagen, kind is in een drukke bus toch echt veiliger in een kinderwagen.

Voor het kind is een kinderwagen het veiligst; de draagdoek zul je van je rug moeten halen als je wilt gaan zitten, en daarna weer omknopen. Het is niet echt een optie om de draagdoek op de buik te dragen, in verband met het verstikkingsgevaar voor junior. Daarentegen is een kinderwagen een boel gesjouw, terwijl kindje in de draagdoek vanzelf meehobbelt.

Het meest praktisch lijkt me toch een draagdoek, geen aanpakkerij van iemand die behulpzaam is, geen gedoe met klemzetten van het middenpad. Voor het in en uitstappen een stuk sneller lijkt me. En wat is veiliger, een kinderwagen zul je toch ook op de rem moeten zetten en een kind op schoot of als je staat op de rug knalt in ieder geval niet zo snel door de bus , trein of tram.

Voor mij is dat absoluut de draagzak want je hebt je kindje dicht bij je en afgeschermd voor mensen met mogelijk besmettelijke ziekten, er kan niet overheen geniest of gehoest worden. Ook kan niemand iets (tas, etenswaar) op je kindje laten vallen. Met in- en uitstappen is het ook makkelijker. Het enige bezwaar is eigenlijk dat je minder bagage mee kan nemen. Ik vind het leuk om hier even te vertellen dat, toen ik in 1978 mijn zoontje in de draagzak droeg, ik door boze mensen lastig gevallen werd die vonden dat het niet goed voor mijn baby was, hij zou niet kunnen ademen, het was gewoon slecht vonden zij. Mijn zoontje was een huilbaby maar in de draagzak was hij stil. Je zag toen nog haast geen draagdoeken/zakken, de mijne had ik bij het tijdschrift Ouders van Nu besteld en heet Easy rider.

Ik heb het allebei wel gedaan. Een draagdoek is praktischer als je verder niet veel mee hoeft te nemen en erg geborgen voor je kind. Een buggy is handiger als je nog een kind bij je hebt, want die kan achterop staan als je een eindje moet lopen. Ook als je veel spullen mee moet slepen, kun je die aan de buggy hangen. Als het heel warm is, is een buggy wat confortabeler voor jezelf omdat je dan niet zo gaat plakken.

praktischer is de kinderwagen. zeker in het o.v. de draagdoek is zeker intiem, heel dichtbij jou, veilig ook.

Allebei wel,een kinderwagen is beter,kun je met alle ruimte in het midden van de bus staan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100