Mag ik aan de noodrem trekken als een trein niet op een station stopt om tijd te winnen terwijl het volgens de dienstregeling wel zou moeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk niet want dat is geen noodgeval. Bedenk verder dat de vertraging nog veel groter wordt. Er ontstaat ook een gevaarlijke situatie omdat de trein veelkans niet bij het perron stopt waardoor een flink gat is tussen de trein en de grond. Houd verder rekening met paniek bij andere treinreizigers. De conducteur moet de veroorzaker van de noodstop opsporen, proces-verbaal opmaken en de noodrem weer bedieningsgereed maken. Het duurt ook weer even voor de remmen weer op druk zijn en de trein kan vertrekken. Toegevoegd na 11 minuten: De boete voor noodremmisbruik is overigens eur 200.-. Een noodsituatie is bijv. brand in de trein.

Nee. Alleen als er direct gevaar dreigt, mag u aan de noodrem trekken. Aangezien misbruik wordt gestraft wordt je daar ook nog armlastig van.

Kortweg:Nee. Alleen in noodgevallen maar niet in tunnels en op bruggen. Trek jij op een station aan de noodrem dan haal je dat ook niet. De meeste materieel soorten remmen met een noodremming Pneumatisch enkel de Virm en SLT pakken de Elektrodynamische rem er nog bij. En dan moet de Hoofdconducteur jouw nog opzoeken de noodrem terugdraaien, remmen lossen en dan kan je pas weer weg gemiddeld +5/+10.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100