Wie kan mij uitleggen hoe de OV wegwerpchipkaart werkt?

Ik moet 3 halten met de bus reizen maar ik heb geen ov kaart en die kan ik alleen maar halen op het station. Heb je een basis tarief voor zo'n kaart of betaal je per kilometer? Kan je hem gewoon bij de chauffeur kopen? Wat zijn de kosten ongeveer? Hoe werkt het om een lang verhaal kort te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je koopt een anonieme chipkaart voor 7,50. Dan laad je hem op. Wanneer u op saldo reist, wordt bij het inchecken een instaptarief ( voor de bus 4 euro) van uw saldo afgeschreven. Bij het uitchecken wordt het instaptarief teruggestort en worden de gereisde kilometers in rekening gebracht. Als u niet uitcheckt, betaalt u dus het volledige instaptarief. Als het saldo op uw kaart negatief is, kunt u niet reizen. Toegevoegd na 8 minuten: Je betaald per kilometer. ■U kunt de persoonlijke OV-chipkaart direct online aanschaffen. Vul daartoe het formulier in >> ■De persoonlijke OV-chipkaart is verkrijgbaar bij balies van OV-bedrijven. U kunt daar een aanvraagformulier ophalen en inleveren. U kunt een anonieme OV-chipkaart op de volgende plaatsen aanschaffen. ■Verkoop- en oplaadautomaten op NS-stations ■Aan servicebalies van aangesloten openbaarvervoerbedrijven ■Bij verschillende tabakspeciaalzaken (zoals Primera), bij supermarkten (sommige AH en C1000 supermarkten). Ook sommige Bruna-winkels verkopen anonieme OV-chipkaarten. De OV chipkaart is niet verkrijgbaar in de bus.

Bronnen:
www.ov-chipkaart.eu/waar-is-de-ov-chipkaar...
www.ov-chipkaart.nl/reizen/tarieven/

Op de wegwerp OV-chipkaart staat een vast tegoed waarmee je een gewenste route kunt afleggen. Net als een treinkaartje. Deze kaart is niet op te laden met tegoed. Na gebruik kun je deze kaart weggooien. Je hebt ze in verschillende varianten, bijv. 1 uur of 2 x 1 uur. Tijd begint te lopen na inchecken. Het is overigens wel een dure manier van reizen, de gewone OV-chipkaart (eenmalige aanschafkosten euro 7,50 + opgeladen saldo) is voordeliger. Maar voor toeristen of mensen die bij wijze van spreken 'eenmaal per jaar' met de bus gaan, is het een optie.

Gewoon een kaartje kopen bij de bestuurder. Voor 1 keer is het onzin om een ov chipkaart te gaan halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100