Met OV-chipkaart op saldo reizen (NS), kan dit nu wel of niet?

Het volgde vind ik op de site www.ov-chipkaart.nl

"
Hoe werkt reizen met de Studenten OV-chipkaart in de kortingsuren?
Antwoord
Afhankelijk van je studentenreisproduct (week- of weekendabonnement), reis je op bepaalde tijden met korting. Voor het reizen met korting in de trein moet je een papieren kaartje met korting kopen. Voor het reizen met korting in bus, tram of metro moet je saldo op je Studenten OV-chipkaart laden. Als je op saldo reist, berekenen de poortjes of kaartlezers in de daluren automatisch het juiste kortingstarief.

Let op:
• bij sommige OV-bedrijven reis je in de kortingsuren nog met een roze strippenkaart. In de trein koop je in 2010 nog een papieren kortingskaartje. Je kunt daar nog NIET op saldo reizen;
• het moment van inchecken bepaalt of je je hele reis vrij, of met korting maakt. Als je incheckt tijdens de kortingsperiode, dan wordt de hele gemaakte reis met korting berekend. Check je in in je vrij reizen periode, dan is de hele reis gratis."

Met nadruk op: "In de trein koop je in 2010 nog een papieren kortingskaartje. Je kunt daar nog NIET op saldo reizen;"

Nu hoor ik wel constant op het station van die omroep berichten dat wanneer ik op saldo reis niet moet vergeten uit te checken.

Betekent dit nou dat ik wel of niet op saldo kan reizen of is dit voor studenten anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij weet zelfs de ns nog niet hoe het precies werkt. Een vriend van me werkt bij een bus maatschappij, hij moest met een standje gaan staan om mensen uitleg te geven over die chipkaart, maar hij snapte er zelf ook nog niks van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100